JUMALA LUO UUTTA

image

Vuoden vaihtuessa edessäni on uusi, puhdas taulu. Se on tie, jota ei ole vielä kuljettu. Teot, jotka odottavat tekijää ja niin edelleen. Tämä uuden vuoden alku on mielenkiintoinen vaihe vuosien kierrossa. Teen mielessäni analyysia menneestä vuodesta ja rukoillen katselen alkaneeseen vuoteen. Syvä kiitollisuus nousee sisimmässäni Jumalan puoleen. ”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittääkö. Katso minä luon uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja virrat aavikolle(Jes. 43:18, 19).

Jumala tekee hämmästyttäviä asioita elämässämme. Hän johtaa hetki hetkeltä ja antaa voimaa jokaiseen päivään. Tämä tietysti edellyttää, että annamme elämämme Jumalan johdatukseen. Luotamme ja uskomme Jeesukseen, joka sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta. Hän meni ristille vapaaehtoisesti sovittaakseen ihmiskunnan synnit. Jeesus haluaa olla yhteydessä kanssamme joka hetki. Hän haluaa jakaa elämämme, ilomme ja surumme kanssamme. On hyvä myös vanheta Jeesuksen kanssa. Vuosien lisääntyminen näkyy omassa kehossa kulumisena ja sitä huomaa monia uusia vanhenemisen merkkejä, niin itsessä kuin kaverissakin. Välillä kyselen, olenko se minä, tuo vanheneva nainen, joka peilistä katselee.

Olemme usein olleet vuoden alussa lomalla ja niin olemme tänäkin vuonna. Vuoden alku on hyvä aika levähtää ja keskittyä tulevan vuoden haasteisiin rukoillen ja voimia keräten. Mennyt syksy oli minulle kovin raskas monestakin syystä, joten nautin nyt kiireettömyydestä ja Isän huolenpidosta. Arjesta irtaantuminen ei kuitenkaan käy niin helposti. Mielessä pyörii asioita ja kaikesta huolehtiminen seuraa kintereillä, eivätkä tällaiset ajatukset tahdo jättää rauhaan. Senkin vuoksi ympäristönvaihdos auttaa irtaannuttamaan hetkeksi jokapäiväisistä velvollisuuksista. TV7:ssä on vastuuntuntoinen ja luotettava henkilökunta. Heidän kanssaan on hyvä tehdä yhteistyötä. Niinpä voimme olla lomalla siltä osin rauhallisin mielin.

Kuulin täällä lomapaikassamme olleelta tuttavalta, että hän oli tavannut henkilön, joka oli kertonut tulleensa uskoon TV7-kanavan ensimmäisenä lähetyspäivänä, siis 13 vuotta sitten. Tämä henkilö on edelleen uskossa. Toisena lähetyspäivänä meille soitti äiti, jonka poika oli tullut uskoon katsoessaan kanavalta tullutta Jeesus-filmiä. Näin tapahtui jo heti kanavan ollessa pienessä asussaan. Jumalan voima vaikuttaa vaatimattomankin työn kautta, kun lähdetään toimimaan ja julistetaan evankeliumia.

Minua puhutteli Raamatun kertomus, kun Jeesus meni Pietarin veneeseen ja puhui sieltä häntä kuuntelemaan tulleelle kansalle. Jeesus tarvitsi vain veneen puhuakseen ihmisille Jumalan valtakunnasta. Pietari antoi veneensä Jeesuksen puhujapöntöksi. Pietari oli varmaan väsynyt oltuaan yön kalassa ja turhautunut, kun ei ollut tullut yhtään kalaa. Hän kuitenkin antoi veneensä ja oli myös itse läsnä, kun Jeesus puhui. Puheensa loputtua Jeesus käski Pietaria heittämään verkot veteen ja vielä määrättyyn paikkaan. Pietari ehkä ajatteli, että vielä tämäkin, ei päivällä kalaa saa. Kuitenkin Pietari totteli ja sai runsaan kalasaaliin.

Jeesus tarvitsee hyvin vähän, että voi tehdä ihmeen. Hän tarvitsee suhdetta minuun ja sinuun. Toisaalta Hän haluaa kaiken. Sydämemme ja elämämme, että voi tehdä ihmeen. Meidän rakentamamme vene on TV7-kanava. Sen on Jeesus pyytänyt perustamaan voidakseen puhua ihmisille Jumalan valtakunnasta. Kun luotamme Häneen, Hän tekee ihmeen ja ihmeitä. Suurin ihme on, kun ihminen ottaa Jeesuksen vastaan sydämeensä. Kalasaaliin jälkeen Pietari jätti kaikki ja lähti seuraamaan Jeesusta. Jeesus valloitti Pietarin sydämen.

Tänne lomapaikkaankin tulee yhteydenottoja, joissa ihmiset kertovat mielipiteitään. Jeesus jakaa tänäänkin ihmisiä, niin kuin hän on aina jakanut. Raamatusta saamme lukea, minkälainen Jeesus on ja mitä hän puhui ja teki ollessaan maailmassa. Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.

Se riittää minulle, sillä tiedän, Hän elää sydämessäni.

Mirja