Jumala rakastaa virolaisia

image

Olimme Ristin Tuen hallituksen kanssa käymässä Tallinnan toimistolla. Matka oli hallituksen jäsenille ensimmäinen. Halusimme yhdessä katsoa toimiston tilat ja uuden studion sekä rohkaista vironkielisen kanavamme työntekijöitä.

Toimipiste on hyvällä paikalla eikä niin kaukana keskustasta. Studiossa, joka alkaa olla täysin valmis, kuvataan ohjelmia jo täyttä häkää, ja uusi lavastevarasto on saatu lisätilaksi. Katettu kahvipöytä oli meitä odottamassa ja ystävällinen työväki tervehti meitä sydämellisesti. Saimme jakaa kuulumisia ja rukoilla yhdessä. Martti ja Päivi tekivät myös yhteisen ohjelman. Uudessa ohjaamossa Andrus Annus ohjasi ohjelman kuvaajia tottuneesti.

Vironkielisen kanavan toiminta täyttää syksyllä seitsemän vuotta. Muistelin alkua, jolloin meillä ei ollut muuta kuin ajatus vironkielisestä kanavasta. Nyt tästä ajatuksesta on tullut konkretiaa ja se on kasvanut monipuoliseksi evankeliumia vahvasti julistavaksi kanavaksi. Kanavaamme voi katsoa kaikkialla Virossa kaapeliverkon ja netin kautta. Virossa on tiheä kaapeliverkko.

Jumala rakastaa kansoja, Jumala rakastaa Viroa. Sen vuoksi TV7 haluaa viedä rakkauden sanomaa myös Viron kansalle. Eri seurakuntien pastorit ovat tulleet kanavalle tekemään ohjelmia. Heidän kanssaan on ollut alusta lähtien mutkaton ja hyvä yhteistyö. Viro joutui olemaan vuosikymmeniä kommunismin vallan alla, jolloin evankeliumin julistaminen oli kielletty. Suomalaiset kristityt veivät oman henkensä uhalla Raamattuja Viroon. Elämme nyt vapaan Jumalan sanan julistamisen aikaa Suomessa ja Virossa. Siitä kuuluu kiitos ja kunnia Jumalalle. Ihmiset ovat hyvin avoimia ottamaan Jeesuksen sydämeensä, kun sitä heiltä kysyy, ja antavat halukkaasti rukoilla puolestaan. Nyt tarvitaan niitä, jotka lähtevät ja julistavat. Niitä jotka menevät kadulle ja aitovierille kutsumaan ihmisiä Suuren Kuninkaan hääjuhlaan. Tässä työssä erikoisesti nuoret uskovat ovatkin aktiivisia.

Iloitsen tästä työstä. Iloitsen näistä ihmisistä, joiden kanssa saan olla kulkemassa kotimatkaa. Iloitsen Herrasta Vapahtajastani. Iloitsen siitä, että vielä meillä on mahdollisuus julistaa hänen pyhää evankeliumiaan. Viedä sanomaa yli merten ja maan. Kertoa, että olemme löytäneet Vapahtajan. ”Kuoleman voittajan, pelastajan, Jeesuksen armaan”, niin kuin vanhassa hengellisessä laulussa sanotaan.

Jeesus on niin rakas ja ihana. Hän sulkee meidät syliinsä ja siunaa meitä, niin kuin aikanaan maan päällä ollessaan siunasi lapsia. Kun olemme surullisia, Hän lohduttaa. Kun iloitsemme ja kiitämme, Hän nauraa kanssamme. Syntimmekin Hän ottaa vastaan, kun ne hänelle tunnustamme, ja antaa ne anteeksi. Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikista synneistämme. Hän ei muistele pahoja tekojemme vaan vapauttaa meidät syyllisyydestä. Voi sitä armon ja rakkauden määrää, joka vuotaa Jeesuksesta meidän yllemme! Jeesus johdattaa meitä sanansa mukaan, kun kuljemme rukoillen.

Toisinaan Jeesuksen rakkaus valtaa minut niin kokonaan, että vain itken siinä Hänen läsnäolossaan. Rukoilen itselleni nöyrää sydäntä ja murtunutta mieltä niin, että Hän voisi asua sydämessäni. Rukoukseni onkin: ”Älä hylkää minua äläkä jätä minua. Minulla on vain sinut, ja kauttasi minulla on kaikki, mitä tarvitsen täällä maailmassa, ja viimein kuoltuani saan iankaikkisen elämän.”

Katselen käsissäni olevaa uutta TV7:n kustantamaa Eläimet kertovat -kirjaa, jonka Pekka Reinikainen on kirjoittanut ja Annika Viljakainen kuvittanut. Maailma kieltää Jumalan luojana, mutta kun lukee tätä kirjaa, on se kiitos ja ylistyslaulu Luojallemme. Hän on luonut kaiken ja ylläpitää luomaansa maailmaa. On mieletöntä, kuinka nerokkaasti pieninkin solu ja eläin on rakennettu. Toivon, että voimme tämän kirjan kautta vakuuttaa yhä useamman kunnioittamaan Jumalaa luojana ja pelastajana. On mahtavaa olla tällaisen Jumalan luotu lapsi.

”Minun suuni lausukoon Herran ylistystä, ja kaikki liha kiittäköön hänen pyhää nimeänsä, aina ja iankaikkisesti” (Ps. 145:21).

Jäädään Taivaan Isän siunaaviin käsiin.

Mirja

 

503870d3-094a-4531-88f6-fb89976f56df