25.10.2021

Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta. 2 Tess 1: 9

Pelottavat sanat, jotka lausutaan niille, jotka eivät suostu kuulemaan evankeliumia Herrasta Jeesuksesta. He valitsevat kadotuksen, ikuisen eron Jeesuksesta!

Vuosia sitten Romaniassa tuhannet kristitityt joutuivat vankilaan. Heidät pantiin muita vaarallisempina yksinäisselleihin. Pastori Richard Wurmbrand kuvaa tätä vankila-aikaansa:

”Vuosien ajan emme voineet tehdä muuta kuin istua hiljaa ja katsella samaa kohtaa seinässä. Meistä tuli hyvin heikkoja emmekä voineet kävellä muutamaa askelta enempää. Seitsemäntoista tunnin ajan joka päivä vain istuimme ja tuijotimme seinää. Viikot kuluivat, sitten kuukaudet ja vuodet. Kevät, kesä, syksy ja talvi menivät ja tulivat taas. Me emme tienneet mitään tapahtumista ympärillämme. Tuhansilla veljillämme ei ollut muuta tekemistä kuin tuijottaa yhtä kohtaa seinässä.

”Vaimoni kysyi minulta kerran: ’Richard, millaista helvetissä on?’ Vastasin hänelle: ’Helvetti on istumista pimeässä ja muistamista.’

”Vankilan seinistä tuli ikään kuin valkokangas, jolla näimme elämämme. Kaikki pahat tekomme näkyivät edessämme kuin filmi, tuntien ajan. Jumala antoi meille opetuksen siitä, millaista helvetissä tulisi olemaan. Helvetti on kauhea paikka; älä mene sinne. Tee rauhasi Jumalan kanssa nyt.

”Istuimme vankilassa vuosia ja elimme uudelleen menneitä syntejämme. Mutta sitten, jonkun ajan kuluttua, filmi muuttui. Jotain hyvin outoa tapahtui. Minä näin samat synnit kuin ennenkin, saman syntisen elämän, mutta se en ollut enää minä, joka teki niitä.

”Kristus otti minun paikkani, palasi menneisyyteeni ja peitti koko synnillisen elämäni. Jeesus on meidän sijaiskärsijämme, joka ottaa meidän paikkamme. Hän on ainoa, joka voi muuttaa eiliseni.

”Jumalan armosta minä pääsen taivaaseen ja sinäkin pääset, jos käännyt Herran Jeesuksen Kristuksen puoleen. Onhan kirjoitettu: Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. (Room 10: 13)”

Teksti: Veli Johannes