7.10.2021

Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta. Jaak 1: 5

Noustessaan valtaistuimelle Salomo tunnusti olevansa vain nuori poika, joka ei tiedä minne mennä, mitä tehdä. Ja hän rukoili Jumalalta viisautta: ”Anna siksi minulle ymmärtäväinen sydän, jotta osaisin hallita ja tuomita kansaasi ja erottaisin hyvän ja pahan. (1 Kun 3: 9)

Jumala ilmestyikin Salomolle unessa ja ilmoitti antavansa hänelle ylivertaisen viisauden. Kiitollisena Salomo sitten uhrasi polttouhreja ja yhteysuhreja sekä järjesti Jerusalemissa pidot koko hoviväelleen.

Ystäväni, oletko haasteittesi edessä yhtä neuvoton kuin Salomo? Älä hätäänny! Pyydä itsellesi Jumalalta viisautta, ja saat tehtäväsi mittaisesti! Jumala ei soimaa vaan antaa auliisti.

Yhden ehdon Jaakob kuitenkin myöhemmin ilmoittaa: ”Ja vaikka pyydätte, te ette saa, koska pyydätte väärässä tarkoituksessa, kuluttaaksenne kaiken mielihaluissanne.” (Jaak 4: 3)

Salomo pyysi viisautta voidakseen paremmin palvella Jumalan antamassa tehtävässä. Hän pyysi oikeassa tarkoituksessa. Entä sinä ja minä? Kun pyydät viisautta, etsitkö todella oikeasti Jumalan tahtoa vai omien mielihalujesi täyttymistä? Tuskin saat haluamaasi, jos pyydät väärässä tarkoituksessa.

Pyydä, mutta pyydä oikein, niin saat! Muista kuitenkin Salomon tavoin kiittää, kun sinulle suodaan taivaallista viisautta, jota Jaakob kuvailee näin:

Ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä. (Jaak 3: 17)

Teksti: Veli Johannes