3.10.2021

Luota Herraan! Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan! Ps 27: 14

Valtamerilaiva oli ollut jo monta päivää harvinaisen kovassa myrskyssä. Pelko ja merisairaus iskivät suurimpaan osaan matkustajista. Yksi pikku poika vain ei ollut millänsäkään. Juoksenteli ja leikki. Tämä ärsytti matkustajia. ”Etkö sinä pelkää ollenkaan?”

”En, sillä isä on ruorissa.”

Poika oli kapteenin poika.

Näinhän se on meidänkin elämässämme. Taivaallinen Isämme on ruorissa. Älä katso myrskyävää merta. Katso Häntä, jota aallot ja meri tottelevat. Hän kehottaa sinua luottamaan Häneen, ja tässä luottamuksessa pysymään lujana ja rohkeana.

Kun Paavalia vietiin vangittuna Roomaan, niin laiva joutui rajumyrskyyn. Neljätoista päivää ajelehdittiin Adrianmerellä. Laivassaolijat, 276 henkeä, menettivät lopulta kaiken toivon selvitä hengissä. Mutta Jumalan enkeli ilmestyi Paavalille yöllä ja ilmoitti, että Paavali seisoo vielä keisarin edessä ja että Jumalan lahjana myös matkatoverit pelastuvat. (Apt 27: 24,25)

Silloin Paavali nousee toisten keskeltä ja sanoo: ”Pysykää siis rohkeina, miehet! Minä luotan Jumalaan ja uskon, että käy niin kuin minulle on sanottu.”

Paavalin luottamuksesta myös toiset saivat rohkeutta. Ja laivan haaksirikkoutuessa kaikki pääsivät onnellisesti maihin, kuka uiden, kuka lankkujen varassa.

Herra, anna minullekin uskon luottamus Sinuun, että pysyisin vaikeuksissa lujana ja rohkeana! Ja näin voisin lujittaa ja rohkaista myös kanssakulkijoitani!

Teksti: Veli Johannes