28.9.2021

Ei jokainen, joka sanoo minulle: ”Herra, Herra”, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Matt 7: 21

Sinä päivänä, kun me kaikki olemme ylösnousseen Vapahtajamme edessä, sinä päivänä joudumme notkistamaan polvemme ja tunnustamaan Isän Jumalan kunniaksi, että ’Jeesus Kristus on Herra’. (Fil 2: 11)

Jokainen joutuu lausumaan tämän tunnustuksen, eikä se ole pääsylippu taivaaseen. Pääsylipun takuuna eivät myöskään ole Jeesuksen nimessä lausutut profetiat, eivät pahojen henkien karkottamiset, eivät mitkään voimateot. Näihin vetoaminen ei auta. (Matt 7: 22)

Jeesuksen sanojen mukaan taivaaseen pääsee se, joka tekee Hänen taivaallisen Isänsä tahdon.

”Mutta mikä on Jumalan tahto?” kysyt. ”Tahto, joka minun pitäisi tehdä jo täällä maanpäällisen elämäni aikana? Mitä Jumala käskee minun tehdä?”

Galilean järven rannalla käytiin kerran juutalaisten ja Jeesuksen välillä seuraava sananvaihto (Joh 6: 28,29):

— Mitä meidän tulee tehdä, jotta tekomme olisivat Jumalan tekoja?

— Uskokaa häneen, jonka Jumala on lähettänyt. Se on Jumalan teko.

Siis usko Jeesukseen on Jumalan perimmäinen tahto.

Jeesukselle rakkain opetuslapsi Johannes, hänkin, kirjoittaa Jumalan tahdon noudattamisesta ja kiteyttää lyhyen ohjeen: ”Tämä on hänen käskynsä: meidän tulee uskoa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen ja rakastaa toinen toistamme.” (1 Joh 3: 23)

Ystäväni, jos horjut uskossasi tai et ole vielä löytänyt Jeesusta elämääsi, polvistu Isän eteen anomaan! Usko Jeesukseen on kuitenkin lahja Jumalalta. Siitä kiitä ja iloitse! Sillä vain Jeesuksen kautta käy tiesi taivaaseen.

Kiitä myös siitä, että uskosi hedelmää on rakkaus toisiin ja hyvät teot, joita saat tehdä!

Teksti: Veli Johannes