19.9.2021

Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta. (KR-92)

Kiittäkää joka tilassa . . . . (KR-38) 1 Tess 5: 18

Raskautettu kanssamatkaajani, tuntuuko sinusta, että Jumala vaatii sinulta kohtuuttomia? Sinun pitäisi olla kiitollinen epätoivoisessa tilanteessasi tai peräti kiittää siitä! Mutta ehkä Jumala ei esitäkään vaatimusta, v aan ulospääsyn mahdottomasta tilanteestasi, jossa nyt olet.

Paavali ja Silas oli ruoskittu ja pantu vankilaan. Mutta he kiittivät ja ylistivät Jumalaa. Silloin raju maanjäristys aukaisi vankilan ovet, ja kaikkien kahleet irtosivat. Mutta ihmeellisin seuraus oli se, että vanginvartija löysi perhekuntineen Jeesuksen. (Apt 16: 22-34)

Ystäväni, ylistä ja kiitä! Tätähän Jumala sinulta odottaa! Ylistyksesi kautta sinulle tuntemattomat ihmisetkin voivat löytää pelastuksen.

Kuningas Josafatin aikana Juudaa odotti tuho, kun valtava sotajoukko lähestyi Jerusalemia ja oli jo Tekoassa, parinkymmenen kilometrin päässä. Silloin Herralta tuli Sana, että Juudan ei pidä ryhtyä taisteluun vaan katsella millaisen avun Herra antaa.

Josafat neuvotteli kansan kanssa ja sijoitti aseellisten joukkojen eteen laulajat, jotka pyhä asu yllään lauloivat Herralle ylistystä: — Kiittäkää Herraa, iäti kestää hänen armonsa! (2 Aik 20: 21)

Näin ylistäen Juudan sotajoukko sitten saavutti Tekoan, mutta vihollisarmeijaa ei kohdattukaan. Siellä oli vain kaatuneitten ruumiita. Käsittämättömällä tavalla vihollisjoukot olivat käyneet toistensa kimppuun ja tuhonneet toinen toisensa.

Ylistyksesi ja kiitoksesi kautta Herra haluaa antaa sinunkin sisäisten tai ulkoisten vihollistesi tuhoutua — silloin kun Hän katsoo sen sinulle parhaaksi. Mutta se paras voi olla muutakin!

Opi vanhasta uskonsisaresta, joka sokeuduttuaan ei katkeroitunut vaan ymmärsi Jumalan tarkoituksen. Hän nöyrtyi kiitokseen ja totesi: ”Jumala vielä hioo luonnettani!” Lahjana hän sai yliluonnollisen rauhan sielulleen.

Ystäväni, yritä ylistystä kaikessa ja kaikesta!

Teksti: Veli Johannes