9.9.2021

”Taistele jalo taistelu ja säilytä usko ja hyvä omatunto!” 1 Tim 1: 18,19

Meidät on kutsuttu jaloon taisteluun. Ja kyse ei ole taistelusta ulkoisia vihollisia vastaan, vaan sisäisiä. Paholainen yrittää tuhota uskomme saattamalla meidät sotaan omaatuntoamme vastaan. Tätä sotaa O. Hallesby kuvaa seuraavaan tapaan.

Omatuntosi sanoo: ”Nyt teit väärin!” Kuitenkin pakotat sen vaikenemaan. Tämä sotasi omaatuntoasi vastaan on veristä ja julmaa. Vaikka se tuottaa tuskaa, et tahdo taipua vaan otat käyttöön vaarallisempia aseita. Astut vilpin tielle. Annat synneille vääriä nimiä. Ahneus onkin säästäväisyyttä, turhamaisuus kauneuden aistia ja vallanhimo Jumalan valtakunnan edistämistä.

Mutta miksi olet niin hermostunut ja kärttyinen etkä voi hillitä itseäsi? Siksi, että olet sodassa omaatuntoasi vastaan. Olet tappiolla siinä jalossa taistelussa, johon sinut on kutsuttu. Olet oikeastaan tyytymätön itseesi ja purat tyytymättömyytesi muihin. Näin siis Hallesby.

Mutta ennen kaikkea muista lainopettaja Gamalielin neuvo: ”Pitäkää varanne! Entä jos te taistelettekin itseään Jumalaa vastaan?” (Apt 5: 39)

Oletko jatkuvassa ristiriidassa Luojasi kanssa? Hän lähettää siunauksensa, ja olet tyytymätön, koska joku toinen sai enemmän. Hän lähettää vastoinkäymisen, ja kapinoit. Mutta ennen kaikkea ristiriita ilmenee siinä, kun katsot tulevaisuuteen: olet huolissasi ja pelkäät. Mitä? Sitä, että Jumala on tekevä sinulle, mitä Hän on suunnitellut ja tahtoo.

Onko kuitenkaan mitään ihmeellisempää asiaa kuin Jumalan tahdon toteutuminen elämässäsi? Taivu siihen! Herra luo rauhan taisteluhaluiseen sydämeesi. Olet säilyttävä uskosi ja hyvän omantunnon.

Kiitä Jumalaa joka kerta, kun saat kokea ja tuntea tämän rauhan! Kiitä saamastasi taivaallisesta aarteesta! Tämä aarre ei ole pelkkä tunne vaan olotila:

”Meillä on Herramme Jeesuksen Kristuksen ansiosta rauha Jumalan kanssa.” (Room 5: 1)

Teksti: Veli Johannes