8.9.2021

Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee, tyhmäkin saa siitä ymmärrystä. Ps 119: 130

Paavali kirjoittaa juutalaiskansasta, että heidän sydämensä päällä on peite Mooseksen lakia luettaessa. Mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran puoleen, niin Kristus ottaa peitteen pois. (2 Kor 3: 14-16) Vasta silloin Raamatun Sana avautuu heille.

Luet Raamatustasi kahdesta opetuslapsesta, jotka kohtasivat ylösnousseen Jeesuksen Emmauksen tiellä: ”Eikö sydämemme hehkunut innosta, kun hän kulkiessamme puhui meille ja opetti meitä ymmärtämään kirjoitukset. (Luuk 24: 32)

Samana ylösnousemuspäivän iltana Jeesus ilmestyi uudelleen, nyt koolla oleville opetuslapsille, ja Luukas toteaa siinäkin yhteydessä: ”Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset.” (Luuk 24: 45)

Muistat ne hetket elämästäsi, kun Jumalan Sana on avautunut ihmeellisellä, käsittämättömällä tavalla. Olo on ollut kuin päivän psalmijakeen kirjoittajalla. Sanan avauduttua kirjoittaja jatkaa: ”Minä huohotan suu auki, minä janoan sinun käskyjäsi.” (Ps 119: 131)

Rakas sielu, onko sinun sydämesi päällä nyt peite, kun luet Raamatun Sanaa? Sana ei avaudu! On kuin pureskelisit puutikkuja. Älä kuitenkaan hellitä! Älä jätä Raamattuasi pölyttymään, vaan varaa hiljainen hetki! Käännä sydämesi rukouksessa Herran Jeesuksen puoleen! Ja avaa Raamattusi!

Silloin sydämesi saa taas kerran hehkua innosta, kun Sana valaisee sinulle Jumalan ikuisia totuuksia.

Teksti: Veli Johannes