7.9.2021

Mutta teille, jotka pelkäätte minun nimeäni, on nouseva pelastuksen aurinko, ja te parannutte sen siipien alla. Te astutte ulos, hypitte riemusta kuin vasikat laitumella. Mal 3: 20

Malakia, Vanhan testamentin viimeinen profeetta, esittää seitsemän Jumalan ja Israelin kansan välistä vuoropuhelua. Viimeisessä vuoropuhelussa avautuu näkymä aina Herran päivään, ’suureen ja pelottavaan’, asti. Tätä tuomion päivää profeetta Obadja kutsui ensimmäisenä ’Herran päiväksi’.

Mutta ennen Herran päivää Jumala lähettää profeetta Elian tien raivaajaksi. Ja sitten ’on nouseva pelastuksen aurinko’, Jeesus Kristus. Hänen siipiensä alla Herraa pelkäävät parantuvat. Tätä aikaa on nyt eletty jo parituhatta vuotta.

Talven jäljiltä ”pitkän vankeuden jälkeen” vasikatkin hyppivät riemusta päästessään laitumelle — navetan pimeydestä häikäisevään auringon paisteeseen.

Lukemattomat kristityt ovat hyppineet riemusta, kun ovat saaneet astua kuolemasta elämään? He ovat saaneet syntinsä anteeksi uskomalla Jeesukseen. He ovat siirtyneet pimeydestä valoon — Saatanan vallasta Jumalan ihmeelliseen kirkkauteen.

Ystäväni, iloitsetko sinäkin? Ja valvotko? Odotatko Jeesuksen, kuoleman voittaneen ja ylösnousseen Jumalan Pojan, takaisintuloa? Tähän Jeesus kehottaa opetuslapsiaan, sinuakin: ”Minkä minä sanon teille, sen sanon kaikille: valvokaa!” (Mark 13: 37)

Ja kun Herran päivä sitten koittaa, niin Jeesus saapuu noutamaan laumansa lampaat. Silloin sinäkin hypit riemusta kuin vasikka laitumella. Ovathan maan päällä käyneet toteen Obadjan kirjan loppusanat:

”Kuninkuus on oleva Herran!” (Obadja 21)

Teksti: Veli Johannes