4.9.2021

Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. Fil 4: 7

”Uskonelämäni alkutaipaleella tämä filippiläiskirjeen jae syöpyi lähtemättömästi mieleeni.” Näin kertoo eräs opettaja ja jatkaa: ”Kävin viikottain raamattupiirissä, jossa Kari ja Raimo, kaksi abipoikaa, myös kävivät. Opetin heille koulussa pitkää matematiikkaa. Mutta omalle opettajalleen he opettivat jotain arvokkaampaa, paljon arvokkaampaa: luottamusta Jumalan Sanaan.

’Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Mitkä ihmeelliset sanat!’

”Tämän toteamuksen kuulin kerta toisensa jälkeen sinä keväänä Karin suusta. Itse asiassa vieläkin, kun luen sanoja ’Jumalan rauha’, kuulen korvissani Karin hämmästelevän ja kunnoittavan äänensävyn.”

Tämän rauhansa Jumala lahjoittaa sinullekin, kun käännyt hädässäsi Hänen puoleensa. Miksi huolestuisit enää? Onhan asiasi tällöin omia käsiäsi suuremmissa käsissä, koko maanpiirin Luojan käsissä. Hän varjelee sinun sydämesi ja ajatuksesi.

Hän varjelee sinut Kristuksessa Jeesuksessa.

Sinun ei enää tarvitse valittaa ja puhua, ettei Jumala ole nähnyt elämäsi taivalta eikä välitä sinun asiastasi.

Saat oppia, että Herra on ikuinen Jumala, joka ei väsy eikä uuvu. Hän virvoittaa sinut, kun väsyt. Hän antaa sinulle, heikolle, voimaa.

Ja sitten Hän siunaa sinut rauhallaan, sillä samalla rauhalla, jonka Jeesus lupasi antaa: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa.” (Joh 14: 27)

Kiitos Herra rauhastasi, rauhasta, joka ylittää kaiken ymmärryksen!

Teksti: Veli Johannes