3.9.2021

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Fil 4: 6

Kuinka usein olenkaan väärällä tavalla huolissani!

En muista saattaa sitä, mitä tarvitsen, Jumalan tietoon. Ja kun rukoilen ja anon, en muista jo etukäteen kiittää Jumalaa Hänen vastauksestaan.

Herra muistuta minua, että voin jättää murheeni ja huoleni Sinulle lasten lailla! Heidän kaltaistenhan on Sinun valtakuntasi.

Päivi-tyttönen pelkäsi perjantain koulupäiviä. Isän tiedustellessa syytä ilmeni, että koulussa oli silloin aamupäivällä kaksi tuntia teknisiä töitä. Lehtisahalla sahaaminen ja muut puutyöt eivät oikein luonnistuneet. Avunpyyntö saatettiin rukoillen Jumalan tietoon. Isä neuvoi vielä rukoilemaan ennen koulupäivää.

Kun Päivi seuraavana perjantaina palasi koulusta, hän ilmoitti riemuiten: ”Rukoilin Jeesusta auttamaan. Ja sitten kaikki onnistui.”

Isän kanssa muistettiin antaa kiitokset Jeesukselle. Ja painajaismaiset perjantaipäivät muodostuivat kaikkein mukavimmiksi koulupäiviksi. ”Olihan silloin puutöitä.”

Kun olet ison tai pienen haasteen edessä, haasteen, jota pelkäät, älä kauhistele!

Rohkaise mielesi anomaan ja kiittämään! Hämmästyt, mitä Jumala tekee. Hänellä on voima muuttaa pelkosi päivät niin, että niistä muodostuu parhaimmat päiväsi.

Teksti: Veli Johannes