24.8.2021

Mistä saan voimaa, että vielä kestän? Mistä päämäärän, että vielä jaksan? Job 6: 11

Job on menettänyt omaisuutensa, terveytensä, vieläpä lapsensakin. Ystävät ovat pettäneet hänet — he vain moittivat ja antavat Jobin tuskanhuudon haipua tuuleen. Jumalakin on hiljaa eikä vastaa Jobin kysymyksiin.

Ahdistuksessaan Job kysyy: ”Kunpa olisikin joku, joka ratkaisisi ihmisen ja Jumalan välillä!” (Job 16: 21)

Me tiedämme ratkaisijan. Jeesus Kristus on sovittanut meidät Jumalan kanssa. Myös Jobin kaipaama päämäärä on tiedossa. Vanha katekismus sanoo: ”Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.”

Kun tämä on päämäärämme, niin Jumala antaa meille maanpäälliseen vaellukseemme suunnan, tehtävät ja voiman kestää. Näin me jaksamme.

Oletko Jobin tavoin ahdistuksen kuilussa vai oletko aineellisen yltäkylläisyyden turruttama? Vai oletko aivan tavallinen Matti tai Maija Meikäläinen?

Joka tapauksessa sinäkin voit oppia suomalaisesta nyrkkeilyvalmentajasta. Floridassa ollessaan hän kerran kirkossa sai Jumalalta näyn, jonka vaikutuksesta hänen arvomaailmansa meni uusiksi.

Jeesus astui hänen elämäänsä.

Ja hän alkoi toimia vapaaehtoisena avustajana — kuten menemällä korvauksetta mukaan ambulanssiin loukkaantuneen tueksi. ”Miksi sä viitsit, kun et saa siitä mitään?” oli ystävien kysymys.

”Te ette tiedäkään, kuinka paljon siitä saan!”

Raamattu sanookin: ”Te ette jää toimettomiksi eikä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tunteminen jää teissä vaille hedelmää. (2 Piet 1: 8)

Ystäväni, sinun ei tarvitse Jobin tavoin tuskailla voimattomuuttasi. Anna Jeesuksen astua elämääsi!

Pääset päämäärääsi — Jumalan Pojan tuntemiseen!

Pääset toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. (Ef 2: 10)

Teksti: Veli Johannes