20.8.2021

Saakoon Jumala, joka yksin on viisas, Jeesuksen Kristuksen kautta ikuisen ylistyksen! Room 16: 27

Ihmeellinen Jumala, joka ilmoittaa palvelijoilleen tulevat! Eilisen tekstin tilanteessa Daniel sai paljastaa Nebukadnessarille tämän näkemän unen ja ilmoittaa sille selityksen, selityksen, joka valotti kansojen historiaa pitkälle eteenpäin.

Jumala ei kuitenkaan ole vain menneisyyden tai jo kuolleiden Jumala vaan elävien. Hän puhuu edelleenkin Sanassaan meille, ja yhä Hän myös näkyjen kautta ohjaa palvelijoitaan.

Eräs kristitty veli kertoi, kuinka Jumala voi ohjata elämää tavalla, joka ylittää käsityskykymme. Tässä hänen kertomuksensa niille, joiden mielestä Jumala ei enää puutu tämän maailman asioihin.

”Tunsin Arsin, miehen, jota itsemurha-ajatukset olivat nuoruudesta asti piinanneet. Kerran taas Arsi soitti minulle ja sanoi menevänsä junan alle. Sovimme kuitenkin, että tavataan ensin tutussa paikassa erään maantiesillan alla, jonne meiltä kummaltakin oli noin kilometrin matka. Samalla hetkellä, kun laskin puhelimen kädestäni, rävähti ’sieluni silmiin’ näky: kolme mustaa pimeyden hahmoa. ’Nyt on rukoiltava Arsin puolesta!’ sanoin pikkutytöilleni, jotka siinä olivat kanssani.

”Pimeyden hahmot väistyivätkin yllättävän helposti. Olihan meitä kolme rukoilijaa, ja Jeesus, kuoleman voittaja, siinä meidän keskellämme.

”Kohtasin sitten Arsin sovitulla paikalla. Hän totesi ykskantaan: ’Minulla oli pakonomainen tarve vielä kiertää junanradan kautta!’ Mitä olisi tapahtunut ilman rukousta?”

Saakoon Jumala, joka yksin on viisas, Jeesuksen Kristuksen kautta ikuisen ylistyksen! Aamen.

Teksti: Veli Johannes