18.8.2021

Muistuta tästä kaikkia ja varoita heitä vakavasti Jumalan nimessä, etteivät he riitelisi. Sellaisesta ei ole mitään hyötyä, vaan se koituu kuulijoiden turmioksi. 2 Tim 2: 14

Tässä Paavali vakavasti varoittaa meitä Jeesuksen seuraajia keskinäisistä riidoista. Ne koituvat kuulijoiden turmioksi. Olivatpa kuulijoina sitten maailman ihmiset tai uskonystävät.

Uskovien riitelyjä katsellessaan ja kuunnellessaan maailman ihmiset saavat hyvän syyn kääntää selkänsä Jumalalle. Nuorille uskoville ne ovat koettelemuksen paikka, joskus jopa uskon menettämisen paikka.

Evankelista Frank Mangs kertoo, kuinka hän nuorena, juuri uskoontulleena, osallistui Tampereella pidettyyn lähetyskonferenssiin. Ihmetellen hän katseli ja kuunteli eri lähetysjärjestöjen välistä riitelyä. Masentuneena hän poistui konferenssista. Katua astellessaan hän äkkiä tunsi käden olkapäällään. Vanha mies oli seurannut häntä konferenssista. Ja tämä totesi murheellisena päätään pudistaen: ”Niinpä niin, poikaseni! Jumalan pyhät eivät vielä ole tulleet täydellisiksi.”

Näin Jumala kuitenkin huolehti nuoresta Mangsista lähettämällä palvelijansa lausumaan viisaat sanansa.

Itse häpeän niitä kertoja, kun riitaan syyllisenä olen häpäissyt Herrani Jeesuksen vielä uskossa heikkojen edessä.

Jälleen kerran käännyn Vapahtajani puoleen. Anna ymmärrystä, taitoa ja voimaa pysyä erossa turhista riitelyistä, etten olisi vaurioittamassa kenenkään uskoa!

Teksti: Veli Johannes