16.8.2021

Mutta sinä olet kova etkä sisimmässäsi tahdo kääntyä. Näin kartutat vihaa, ja se kohtaa sinut vihan päivänä, jolloin Jumalan oikeudenmukainen tuomio tulee julki. Room 2: 5

Jumala ei ole pilakuvien harmiton ukkeli istumassa pilven reunalla. Hän on Majesteetti, joka on luonut kaiken olemassa olevan. Pyhyydessään Hän vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä.

Sinä, joka olet kova etkä tahdo kääntyä, kartutat näin ”vihan aarretta”. Ja tämän aarteesi olet kerran saava täysimittaisena, kun Jumalan oikeudenmukainen tuomio julistetaan. Mutta ennen sitä Jumala, joka vihaa syntiäsi, mutta rakastaa sinua, lähettää sinulle vaikeuksia.

Ne ovat merkkejä Hänen vihastaan syntejäsi kohtaan. Ne ovat merkkejä Hänen rakkaudestaan sinuun. Ne on lähetetty, jotta kääntyisit, kääntyisit synneistäsi Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen puoleen.

Jumalan viha ei ole ilkeyttä. Se on Hänen toiseksi paras lahjansa sille, joka on kieltäytynyt Hänen rakkautensa ensi lahjasta, se on annettu, että ihmiskunta kääntyisi. (George Montague)

Luther onkin todennut: ”Sitten vasta Jumala vihastuu, kun Hän ei vihastu!” Synnissä elävä ihmisraukka on silloin jätetty suruttomaan huolettomuuteen. Elämässä tuntuu kaikki onnistuvan. Ja hän toteaakin: ”Ei Jumala rankaise. Ei häntä edes ole!” (Ps 10: 4)

Ystäväni, kiitä vaikeuksistasi! Niitä ei ole turhaan annettu sinulle. Näe niissä Jumalan viesti itsellesi! Jumalalla voi olla tärkeää asiaa sinulle.

Teksti: Veli Johannes