8.8.2021

Jumalan suojaava käsi johti Esraa, sillä hän tahtoi kaikesta sydämestään tutkia Herran lakia ja noudattaa sitä ja opettaa israelilaisille sen määräyksiä ja säädöksiä. Esra 7: 9,10

Oli vuosi 457 eKr. Oli kulunut 80 vuotta siitä, kun osa juutalaisista oli palannut Babyloniasta Jerusalemiin. Nyt toinen ryhmä oli saapunut lainopettaja Esran johdolla.

Mutta kun Esra sai kuulla israelilaisten hylänneen Herran käskyt ja ottaneen vaimoikseen muukalaisnaisia, hän ’lyyhistyi maahan kauhun lamauttamana’ ja ’istui paikalleen jähmettyneenä iltauhriin asti’. (Esra 9: 3,4)

Toivuttuaan lamaannuksesta Esra heittäytyi polvilleen ja tunnusti Herralle raskaasti rikkoneen kansan synnin

— muukalaisvaimot oli lähetettävä pois. Ja kansan johtomiehet ja vanhimmat määräsivätkin, että kaikkien kotiin palanneiden oli kolmen päivän kuluessa saavuttava Jerusalemiin. Määräpäivänä pelosta vapiseva kansa värjötti rankkasateessa temppelin edessä ja tunnusti syntinsä. Yhteen ääneen he sanoivat, että heidän oli tehtävä niin kuin laki vaati.

Esra sai näin kokea Aamoksen lausuman profetian toteutuvan: ”Koittaa aika — sanoo Herra Jumala — jolloin minä lähetän maahan nälän. En leivän nälkää, en veden janoa, vaan Herran sanan kuulemisen nälän.” (Aam 8: 12)

Tämä Herran Sanan kuulemisen nälkä oli Esrallakin. Koko sydämestään hän tutki, noudatti ja opetti Herran lakia. Ja Jumala valtuuttikin Esran suureen tehtävään. Sillä perimätiedon mukaan juuri Esra kokosi Vanhan testamentin kirjoitukset.

Rakas sielu, olisiko Jumalalla sinullekin varattuna jokin erityistehtävä? Mutta Hän ei voi uskoa sitä käsiisi, koska et viihdy Raamattusi ääressä sitä tutkien. Ehkä et pyri noudattamaan sieltä saamaasi oppia etkä vie Sanaa eteenpäin. Esran tavoin tutki Jumalan Sanaa, noudata sitä ja vie sitä toisille.

Ystäväni, etkö enää muista niitä päiviä, kun Jeesus kutsui sinut omakseen? Niitä päiviä, kun Raamatun Sana avautui ihmeellisellä tavalla! Ja sinulla oli Sanan nälkä. Annatko nyt Raamattusi pölyttyä hyllyssä? Sielusi näivettyy, jos jätät Sanan aarteet kätköönsä!

Kuule C.H. Spurgeonin varoitus: ”Tomu Raamatullasi merkitsee ruostetta sielussasi.”

Teksti: Veli Johannes