7.8.2021

Eräälle toiselle Jeesus sanoi: ”Seuraa minua! Tämä vastasi: ”Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.” Luuk 9: 59

Mies koki Jeesuksen kutsun liian vaativaksi ja esitti verukkeen: hän hautaisi ensin isänsä. Näin hän voisi ’viivyttää’ kutsua mahdollisesti vuosikausien ajan. Sitten hän olisi valmis lähtemään. Jeesuksen vastaus oli lyhyt ja selkeä: ”Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.” (9: 60)

Matteuksen mukaan mies oli kuitenkin Jeesuksen opetuslapsi, joten hän oli kuullut Jumalan Pojan äänen ja oli ’siirtynyt kuolemasta elämään’. (Joh 5: 24,25) Nyt hänen oli vain jätettävä kuolleet hautaamaan kuolleensa ja lähdettävä julistamaan Jumalan valtakuntaa.

Mutta kuitenkin häntä pelotti; hän ei uskaltanut ottaa ratkaisevaa askelta Jeesuksen työtoveruuteen.

Häntä ehkä kuvaa piirros sydämestä, jossa suuri ’Minä’ täyttää sydämen ja jossa pieni ’Risti’ on osittain sydämen sisäpuolella ja osittain ulkopuolella?

Ystäväni, sinä osallistut säännöllisesti seurakuntasi tilaisuuksiin! Sinä uskot, että Jeesus on sovittanut sinun syntisi. Mutta oletko uskaltanut antaa elämäsi Hänen hallintaansa?

Olet jo avannut sydämesi oven raolleen ja kurkit sieltä ulos. Kuulet Jeesuksen kutsun kerta toisensa jälkeen. Mitähän asiaa Jeesuksella on? Neuvottelet Hänen kanssaan. Lasket kustannuksia. Luulet menettäväsi niin monta elämääsi sulostuttavaa asiaa. Ja sinua pelottaa. Et uskalla päästää Jeesusta edes eteiseen. Kuitenkin Häneltä saisit sydämeesi ’suuremman ilon kuin kukaan saa viinin ja viljan runsaudesta’. (Ps 4: 8)

Ystäväni, rohkaistu ja avaa sydämesi ovi sepposen selälleen! Jeesus tulee, pyyhkii pölyt ja hämähäkin seitit sekä järjestää olohuoneeseesi juhla-aterian!

Teksti: Veli Johannes