5.8.2021

Minä (Jeesus) tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! Ilm 3: 15

Jeesus ei löydä yhtään positiivista asiaa sanottavaksi Laodikean seurakunnasta. Toisaalta Hän ei nimeä mitään erityistä syntistä tekoakaan, josta pitäisi tehdä parannus. Ehkä sellaisia ei edes ollut. Jeesus vain yksinkertaisesti toteaa: ”Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani.” (Ilm 3: 16)

Miksi seurakunnasta oli tullut haalea, välinpitämätön? Jeesus mainitsee ainoastaan yhden syyn: ”Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään.” (Ilm 3: 17)

Rikkaus oli langettanut laodikealaiset itseriittoiseen ylpeyteen. Ja nyt seurakunnan tila oli oksettava.

Onko tämä länsimaissa vallitsevan kristillisyyden kuva? Onko tämä Suomenkin kristillisyyden kuva?

Ystäväni, onko tämä omankin kristillisyytesi kuva?

Jeesus sanoo kuitenkin rakastavansa laodikealaisia. Ja sen tähden Hän nuhtelee ja kurittaa heitä. Vakavasti Hän kehottaa parannuksen tekoon: ”Luovu penseydestäsi!

Ystäväni, Jeesus tietää tekosi! Hän tietää haaleutesi ja välinpitämättömyytesi. Mutta Hän rakastaa sinua. Ja kun Hän nuhtelee ja kurittaa sinua, avaa korvasi! Kuule Hänen hiljainen nuhtelunsa! Sen tarkoitus ei ole masentaa vaan rohkaista.

Saata penseytesi rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon, niin Hän täyttää sinut rohkeuden hengellä! Hän antaa sinulle voiman luopua välinpitämättömyydestäsi!

Kiitäthän!

Teksti: Veli Johannes