3.8.2021

Joka tahtoo noudattaa Hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Joh 7: 17

Monet epäilijät kuvittelevat olevansa liian älykkäitä voidakseen uskoa. Kyseessä on väärinkäsitys. Usko ei perustu tietämiseen vaan kokemukseen. Siksi epäuskosi syynä on kokemusten puuttuminen.

Yritä noudattaa Jumalan tahtoa! Tämä antaa näitä kokemuksia, ja näin pääset varmuuteen.

Olen syvästi kiitollinen tämän jakeen selityksestä norjalaiselle professorille O. Hallesbylle. Hän kirjoittaa:

”Ota siis esiin Uusi testamenttisi ja lue sitä! ’Niin, mutta minähän epäilen Raamattua’, sinä sanot. Sen tiedän. Jätä syrjään se, mitä epäilet. Joka tapauksessa löydät siitä tarpeeksi sellaista, mikä sinun täytyy tunnustaa Jumalan tahdoksi, sellaista, mikä on iankaikkista muuttumatonta totuutta. Salli minun mainita yksi sellainen sana: Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. (Matt 7: 12)

”Tee se! sanoo Jeesus. Silloin olet kokeva jotakin ihan uutta: ensiksi huomaat, että et sitä tee ja toiseksi, ettet voi sitä tehdä ja kolmanneksi, ettet tahdo sitä tehdä. Se on sinulle liian vaivalloista. Siten vakuutut siitä, että Jeesus on oikeassa sanoessaan sinun olevan pahan. Sinä tiedät, mikä on oikeaa ja totta, mutta et välitä tehdä sitä.

”Ala sitten rukoilla Jumalaa!”

Sille, joka epäilee rukousta, Hallesby sitten toteaa, ettei se merkitse mitään. Kunhan vain rukoilet. Puhut suoraan luottavaisesti Jumalalle. Aloitat sanomalla Hänelle, että epäilet. Puhut sitten Hänelle päivittäin, mitä koet, kun yrität noudattaa Hänen tahtoaan.

Hämmästyt, kun ennen pitkää olet aika tuttu Hänen kanssaan, jota epäilet. Kun sitten vielä luet Raamattuasi, olet näkevä itsesi sellaisena kuin Jumala sinut näkee. Olet näkevä itsesi syntisenä. Ja tie Jeesuksen ristin juurelle tulee sinulle tutuksi ja rakkaaksi.

Teksti: Veli Johannes