31.7.2021

Suhtautukaa viisaasti ulkopuolisiin, käyttäkää sopivaa hetkeä hyväksenne. Puhukaa aina ystävällisesti, kuitenkin sananne suolalla höystäen. Teidän on tiedettävä, miten kullekin vastaatte. Kol 4: 5,6

Rakas Jumalan lapsi, sinä, jonka sydämessä palaa halu voittaa kanssakulkijasi Jeesukselle! Haluat puhua Kristuksen salaisuudesta muille! Kuuntele, kun Paavali antaa tässä viisi ohjetta, kuinka tehdä tätä salaisuutta tunnetuksi ja kuinka puhua siitä niin kuin pitäisi!

Ensiksi sinun on suhtauduttava viisaasti ulkopuolisiin. Ilmaus sisältää koko kristityn elämäntapasi. Millaisen vaikutelman annat ulkopuolisille, niille, joille uskon asiat ovat vielä vieraita? Tämä on ratkaisevan tärkeää.

Toiseksi sinun pitää ymmärtää, että kaikki hetket eivät ole sopivia sananjulistukseen. Mutta kun sopiva hetki tulee, pyydä Jumalalta rohkeutta ja viisautta käyttää se hyväksi!

Kolmanneksi sinun pitäisi aina puhua ystävällisesti. ”Raamatulla päähänlyöjät” ovat karkottaneet monta etsivää sielua. Älä sinä lyöttäydy heidän joukkoonsa!

Neljänneksi muista höystää sanasi suolalla! Sokeroitu evankeliumi voi johtaa nopeaan kääntymiseen, mutta myös yhtä nopeaan luopumiseen. Suola kirpaisee, koska se paljastaa totuuden meistä syntisistä ihmisistä. Suola tuo esiin myös ruoan maut. Puhu ystävällisesti ja älä unohda suolaa! Äläkä tarjoa mautonta evankeliumia!

Viimeiseksi onkin vaikein ohje. Sinun on tiedettävä, miten kullekin vastaat. Tietenkin sinun täytyy tuntea Raamattusi, mutta se ei riitä. Sinulla olisi oltava sana juuri kyseiselle henkilölle. Pyydä sitä Herralta ja kuule lupaus, jonka Herra antoi profeetta Jeremialle: ”Minä annan sanani sinun suuhusi!” (Jer 1: 9)

Ja näin, ystäväni, olet valmis voittamaan sieluja Herralle. Rukoillen ja kiittäen saat astua avatuista ovista hedelmälliseen työhön.

Älä pelkää kärsimyksiä, joihin joudut!

Ole rohkea! Älä unohda nöyryyttä!

Teksti: Veli Johannes