22.7.2021

Lähtekää, menkää ulos porteista, valmistakaa tie kansalle, valmistakaa, tasoittakaa valtatie, raivatkaa pois kivet, kohottakaa lippu merkiksi kansoille! Jes 62: 10

Kristitty koptipappi, Zakaria Botros, jonka päästä al-Qaidan terroristijärjestö oli luvannut 60 miljoonan dollarin palkkion, vieraili 26.5.2012 Helsingissä. Hän puhui tästä Jesajan kirjan jakeesta elämän ohjeena meille veltostuneillle länsimaalaisille kristityille.

Ensiksi hän kehotti meitä lähtemään ulos ”omalta mukavuusalueeltamme”.

Toiseksi hän puhui tien raivaamisesta eli oman vaelluksen puhdistamisesta muille esimerkiksi.

Kolmanneksi meidän pitäisi rohkeasti kohottaa lippu merkiksi kanssakulkijoille eli tunnustautua Jeesuksen seuraajiksi.

Hyvä ohjepaketti meillekin, mutta kuitenkin Jesaja profetoi tässä Jerusalemin asukkaille. Kuulijat varmaan hämmästelivät: mille ihmeen kansalle pitäisi valmistaa tie? Ja mikä ihmeen lippu pitäisi kohottaa merkiksi?

Jesajan profetia näyttää ulottuvan aina historian loppuhetkiin asti, Jeesuksen toiseen tulemiseen saakka. Sillä hän jatkaa Herran kuuluttaneen maan ääriin asti:

— Sanokaa tytär Siionille: Katso, sinun Pelastajasi (Jeshua) saapuu, hän kuljettaa mukanaan työnsä palkkaa, johdattaa niitä, jotka on omikseen hankkinut. Heitä kutsutaan nimellä Pyhä kansa.” (Jes 62: 11,12) Pietari kutsuu meitä, Jeesuksen seuraajia, ’pyhäksi heimoksi, Jumalan omaksi kansaksi, joka on määrätty julistamaan Hänen suuria tekojaan’. (1 Piet 2: 9)

Hätkähdyttävästi näemme oman osuutemme. Meidän kristittyjen tehtävänä on viedä Israelin kansalle sanoma, että Jeesus, heidän Messiaansa, on saapuva. Ja Hänellä on mukanaan Pyhä kansa, me kristityt, jotka Hän on omakseen hankkinut ristinkuolemallaan.

Ja silloin juutalainen kansa ymmärtää Herran käskyn raivata Jeesusta ja Hänen seuraajiaan varten valtatie Jerusalemiin. Ja asukkaiden on vielä kohotettava lippu merkiksi kansoille.

Ja se lippu on tietenkin Jeesuksen ristilippu!

Teksti: Veli Johannes