20.7.2021

Myös Mooseksen tekemän pronssikäärmeen hän löi palasiksi. Aina niihin päiviin asti israelilaiset olivat polttaneet uhreja tälle käärmeelle, jota kutsuttiin Nehustaniksi. 2 Kun 18: 4

Erämaavaelluksen aikana myrkkykäärmeet kerran kävivät kansan kimppuun. Silloin Mooses teki Herran käskystä pronssikäärmeen tangon päähän. Kun pureman saanut katsoi sitä, hän jäi henkiin. Vuosisatojen saatossa pronssikäärmeestä tuli kuitenkin kansalle ”epäjumala”, jolle poltettiin uhreja.

Hiskia tuli kuninkaaksi 25-vuotiaana ja tuhosi ensi töikseen tämän epäjumalan. Hän hävitti Jerusalemista myös kaikki baalien kuvat ja alttarit. Hiskia teki sitä, mikä on oikein Herran silmissä. (2 Kun 18: 3)

Joskus jopa kristilliset symbolit voivat muodostua maagisiksi taikakaluiksi.

Raamatunopettaja Carrol Thompson oli kahdeksan vuotta lähetystyössä Etelä-Amerikassa. Hän kertoo, että ristit piti poistaa kirkoista, koska ihmiset alkoivat pitää ja käyttää ristiä maagisena taikasauvana.

Kuinka herkästi nykyajankin ihmiset turvautuvat erilaisiin taikaesineisiin, amuletteihin ja talismaaneihin, jotka tuovat hyvää onnea tai suojelevat pahalta. Oven kamanaan ripustetaan hevosenkenkä tai jäniksenkäpälä roikkuu auton taustapeilissä. Usein niitä pidetään aivan harmittomina. Mutta onko niin, jos niihin kerran asettaa luottamuksensa? Daavid kirjoittaa: ”Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin?” (Ps 27: 1)

Ystäväni, jos sinulla on jokin tällainen onnea tuottava esine, tutki sydäntäsi! Antaako esine mielestäsi sinulle suojaa ja onnea vai onko se pelkkä koriste? Jos se ei ole pelkästään koriste-esine, heitä se pois!

Pyydä Jeesukselta apua! Mitä vaikeampaa siitä luopuminen on, sitä tärkeämpää on hävittää se. Tee Hiskian tavoin sitä, mikä on oikein Herran silmissä!

Teksti: Veli Johannes