19.7.2021

Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. Joh 8: 36

Lääkäri kertoi potilaalle, joka sairasti Bürgerin tautia, että tämän olisi lakattava tupakoimasta, tai muutoin jalka jouduttaisiin katkaisemaan. Mies kalpeni, mietti hetken ja kysyi sitten: ”Mistä kohdasta? Polven ylä- vai alapuolelta?” Hän ei kyennyt luopumaan tupakoinnista, koska hän oli tupakoinnin orja.

Ystäväni, näinhän mekin olemme kiinni erilaisissa riippuvuuksissa, emmekä halua luopua niistä! Joskus ne ovat aika harmittomia, mutta joskus terveydellemme vaarallisia. Joskus ne ovat Jumalan tahdon vastaisia asioita, siis syntiä. Joskus jopa sellaista syntiä, joka on iankaikkiseksi kuolemaksi.

Kun Jumalan Pyhä Henki puhuu synnistäsi sydämesi syvyyksissä, älä sulje korviasi. Älä yritä pitää kiinni synnistäsi käymällä kauppaa Jumalan kanssa. Hän ei siihen suostu. Ymmärrä, että se on veristä totuutta, kun Jeesus sanoo sinulle: ”Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.” (Joh 8: 34)

Ystäväni, sinä, joka olet ehkä kamppaillut jo kauan syntisi kanssa, älä masennu! Jumalan Pojalla on sinulle hyviä uutisia. Hän on tullut kutsumaan nimenomaan syntiin sairastuneita. Hän sanoo sinulle ja minulle: ”Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.”

Miksi et taas kerran polvistuisi Jeesuksen, Vapahtajasi eteen ja kertoisi Hänelle sydämesi ahdistuksen? Miksi et antaisi syntiäsi Hänen käsiinsä ja kiittäisi Häntä?

Hän lahjoittaa sinulle vapauden olla tekemättä syntiä!

Teksti: Veli Johannes