17.7.2021

Mutta minä sain tästä lisää rohkeutta. Neh 6: 9

Oli vuosi 445 eKr. ja Nehemialla oli suuri työ tekeillä. Jerusalemin hävityksestä oli kulunut yli 140 vuotta, ja kaupungin muurit olivat olleet raunioina ja portit poltettuina. Mutta nyt muuri oli jo koko pituudeltaan puolessa korkeudessa, ja siitä kansa sai intoa työhön.

Kun viholliset kuulivat tästä, he vimmastuivat ja liittoutuivat hyökätäkseen Jerusalemin kimppuun. He lähettivät pelottelukirjeitä. He jopa lahjoivat profeettoja Juudan kansasta pelästyttämään Nehemian.

Mutta Nehemia sai tästä lisää rohkeutta.

Kun sinä saat sydämellesi Jumalalta kutsun suureen tehtävään, älä arkaile. Jumala etsii ’muurinkorjaajia’.

Olihan jo ennen Jerusalemin tuhoa Herra joutunut murheellisena toteamaan (Hes 22: 30): ”Minä etsin heidän joukostaan miestä, joka vahvistaisi muurin, seisoisi lujana sen aukossa ja torjuisi maataan uhkaavan tuhon, mutta sitä miestä en löytänyt.”

Olisiko Jerusalemin tuho ollut vältettävissä, jos olisi löytynyt mies vahvistamaan muuria?

Nyt oli löytynyt Nehemia. Ja kun muuri tuli valmiiksi, viholliskansat joutuivat pelon valtaan. Niiden täytyi nöyrinä tunnustaa, että Israelin Jumalan avulla työ oli saatu päätökseen.

Mikä on se tehtävä, johon Jumala on kutsumassa sinua? Ole herkkä ja avoin kuulemaan Jumalan ääni. Ole kuin Nehemia, joka itki, murehti, paastosi ja rukoili Herran edessä.

Älä syöksy tehtävään suin päin omassa viisaudessasi ja voimassasi! Varmistu, että kutsu on todella Herralta. Hän avaa oven, jos tehtävä on Häneltä.

Lähde sitten rohkeasti liikkeelle! Äläkä pelästy, kun vastustajat heräävät uhkailemaan! Älä silloinkaan, kun ’omien’ joukosta nousee henkilöitä säikyttelemään!

Hämmästyt, kun näiden koettelemuksien kautta saat lisää rohkeutta Herralta niin kuin Nehemiakin sai.

Teksti: Veli Johannes