16.7.2021

Vielä te ette ole joutuneet vuodattamaan vertanne taistelussa syntiä vastaan. Hepr 12: 4

Miten taistellaan syntiä vastaan? Tunnustamalla se!

Oletko voitettu, verille raastettu, masentunut kristitty? Sinulla ei ole iloa, ei rohkeutta, ei rauhaa. Omatunto painaa. Sielunhaavat eivät ota parantuakseen. Olet kyllä tunnustanut syntisi Jumalalle, mutta sydämessäsi ei ole rauhaa. Ja sinä tunnet sen.

Ainoa lääke tähän hivuttavaan tautiin on: tunnusta syntisi ihmisille, joita syntisi koskee. Rukoile Jumalalta rohkeutta siihen, sillä nöyrtymisesi kautta tulet saamaan vapautuksen.

Syntiä vastaan taistellaan tunnustamalla se!

Rohkaistu seuraavasta tositapahtumasta!

Nuori mies tuli synninhätään. Ahdistuksessaan hän kääntyi Jumalan puoleen. Ja hän saikin armon kohdata Jeesus pelastajanaan. Uudet uskonystävät sitten antoivat hänelle neuvon: mene tunnustamaan rahakavalluksesi.

Yrityksen apulaisjohtaja antoi siltä istumalta potkut. Samalla meni työsuhdeasunto. Hämmentyneenä hän seisoi kadulla työttömänä ja asunnottomana.

Yrityksen pääjohtaja, joka itse oli hiljattain tullut uskoon, kuuli tapauksesta. Hän lähetti kiireisen viestin: ”Ottakaa se mies heti takaisin töihin. Siinä teillä on jatkossa todella luotettava työntekijä.”

Ja näinhän se oli. Nuori mies oli jatkossa uskollinen työntekijä. Sillä Jumala antaa suuren voiman vastustaa sitä syntiä, minkä on tunnustanut ja saanut anteeksi.

Synnin tunnustamiseen liittyvä nöyryytys on salaista vastamyrkkyä synnin houkutukselle ja voimalle.

Herra Jeesus, sinä synnin ja kuoleman voittaja! Rohkaise ja auta minua tunnustamaan syntini ei vain Sinulle, vaan myös ihmisille, joita syntini koskee!

Teksti: Veli Johannes