10.7.2021

Minä mietin ja mietin ymmärtääkseni kaiken tämän, mutta se oli minulle liian vaikeaa. Ps 73: 16

Psalmin alussa Asaf toteaa, että oli vähällä horjahtaa. Jalat melkein pettivät. Hän kadehti jumalattomia, kun näki heidän menestyvän. Ylpeys ja väkivalta koristi heitä. Pahuus pursusi näiden sisimmästä. Ja kuitenkin kaikki tuntui onnistuvan heille.

Asaf itse tunsi saavansa kuritusta kaiken päivää. Hän sanoo ahdistuneena: ”Olenko turhaan pitänyt sydämeni puhtaana ja käteni viattomina?” (Ps 73: 13)

Ystäväni! Tunnetko sinä Asafin tavoin? Mietitkö ja mietitkö ymmärtääksesi kaiken tämän?

Muista sanonta: Epäusko katsoo olosuhteitten kautta Jumalaan. Usko katsoo Jumalan kautta olosuhteita.

Vielä keskiajalla ajateltiin auringon, kuun ja tähtien kiertävän maapalloa, universumin keskipistettä. Tutkijat olivat täysin ymmällään, kun planeetat näyttivät joskus liikkuvan taaksepäin. Mutta kun ymmärrettiin siirtää tarkastelupiste maapallosta aurinkoon, jota planeetat kiertävät, niin planeettojen ” oudot” liikkeet saivatkin selityksensä.

Siirrä tarkastelupiste itsestäsi Jumalaan. Älä katso asioitasi vain omin silmin. Yritä nähdä asiat Jumalan silmin. Ja olet huomaava, että sekavat asiasi ovatkin aivan selviä.

Näin teki Asaf. Vaikka hänen sydämensä oli katkera ja vaikka hänen sieluunsa pisti, hän viimein tuli Jumalan pyhäkköön. Ja hän tajusi Jumalan näkökulman, hänestä tuli ylistäjä: ”Minä ylistän iäti Herraa, laulan kiitosta Jaakobin Jumalalle.” (Ps 75: 10)

Ystäväni! Ryhdy sinäkin Asafin tavoin ylistämään!

Kiitä, että Jumala on kalliosi, että sinun onnesi on olla lähellä Jumalaa! Turvaa Herraan, Jumalaasi, ja kerro kaikista Hänen teoistaan!

Teksti: Veli Johannes