6.7.2021

Kun Jeesus veneestä noustessaan näki kaikki nämä ihmiset, hänen tuli heitä sääli, sillä he olivat kuin lammaslauma paimenta vailla. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään. Mark 6: 34

Ihmisiä tuli ja meni. Opetuslapset eivät ehtineet edes syödä. Saadakseen vähän levähtää he lähtivät veneellä Jeesuksen johdolla yksinäiseen paikkaan. Mutta heidät huomattiin, ja väkijoukko tuli juoksujalkaa paikalle. Silloin Jeesuksen tuli heitä sääli ja Hän alkoi opettaa heitä. Hyvä paimen, oikea paimen, ei koskaan unohda eikä hylkää laumaansa.

Onko sinulla tällainen nälkä kuulla Jeesusta, että juoksujalkaa kiiruhtaisit Hänen luokseen? Suunnistaisit yksinäiseen paikkaan? ”Mutta eihän se nyt onnistu niin kuin 2000 vuotta sitten”, sanot.

Kyllä se onnistuu. Voit kohdata Jeesuksen. Häntä et kuitenkaan löydä mahtavien palatseista. Mutta kiirehdi lukukammioosi ja avaa Raamattusi! Huomaat, että et ole ilman Paimenta. Voit Raamatustasi lukea ja kuulla, mitä Jeesus haluaa sinulle opettaa.

Mene säännöllisesti sinne hiljaiseen, yksinäiseen paikkaasi, kuulemaan Jeesuksen opetusta. Näin Hän saa puhua sinulle pitkään. Ja olet koulutielle, tiellä, joka kestää itse asiassa koko elämäsi.

Siellä hiljaisuudessa Jeesus opettaa sinua ’niin kuin se, jolle on annettu valta’, ei niin kuin tavalliset opettajat. Ja aina, kun Hän on lopettanut puheensa, huomaat saaneesi jonkin kalleuden. Pidä siitä kiinni.

Ja kun sitten hämmästellen tarkastelet saamaasi kalleutta, niin älä unohda kiittää Lahjan Antajaa!

Teksti: Veli Johannes