9.6.2021

He eivät kääntyneet, he eivät luopuneet murhatöistään eivätkä taioistaan, eivät siveettömästä elämästä eivätkä varastamisesta. Ilm 9: 21

Kuudes enkeli oli puhaltanut torveensa. Eufratvirran rannalla kahleissa olleet neljä enkeliä oli päästetty irti: ’niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta’.

Johannes sai taas katsella kauhistuttavia vitsauksia ja tapahtumia. Mutta kaikkein kauhistuttavinta oli se, että jäljelle jääneet ihmiset, ne, jotka eivät kuolleet näihin vitsauksiin, eivät kuitenkaan lakanneet palvomasta kättensä töitä. He kumarsivat yhä pahoja henkiä ja kullasta, hopeasta, pronssista, kivestä ja puusta tekemiään jumalankuvia. (9:20)

Ihmiskunta ei halua lakata palvomasta pahoja henkiä. Se haluaa elää ’tämän maailman menon mukaan ja totella avaruuden henkivaltojen hallitsijaa’. (Ef 2: 2) Niin

se on ollut. Niin se on nyt. Ja niin se tulee olemaan vielä historian loppuhetkilläkin.

Ihmisten ei tarvitse edes huomata tai ymmärtää sitä, että he ’kumartavat’ pahoja henkiä. Hedelmät seuraavat kuitenkin tätä valintaa. Päivän jakeen luettelo on lyhyt, mutta valaiseva: murhat, taiat (noituudet), siveetön elämä ja varkaudet. Tuttua aineistoa päivän lehdissä.

Rakas Jumalan lapsi, älä kuitenkaan masennu! Seuraa vain ristinkantajana ristiinnaulittua Herraa Jeesusta! Taistelu pahoja henkiä vastaan ei ole sinun. Taistelu on Jeesuksen, ja voitto on jo saatu. Hän, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, Hän auttaa sinua. Älä siis masennu! Äläkä arkana pälyile ympärillesi!

Jeesus on luvannut varjella omansa, sinutkin!

Käännythän kiittäen Hänen puoleensa!

Teksti: Veli Johannes