8.6.2021

Joka tämän uskottoman ja syntisen sukupolven keskellä häpeää minua ja minun sanojani, sitä on Ihmisen Poika häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa. Mark 8: 38

Näetkö kärsivän, ristillä riippuvan Vapahtajasi? Hän on siellä maailman syntien tähden. Älä unohda, älä väistä sitä totuutta, että Hän on siellä sinunkin syntiesi tähden! Häpeätkö Häntä? Häpeätkö Hänen sanojaan, Hänen opetuksiaan?

Kuinka usein olenkaan tavoittanut itseni tilanteessa, jossa olen ”hävennyt” Herraani Jeesusta! Olen arkana vaiennut, vaikka sydämessäni olen kuullut Jumalan hiljaisen kuiskauksen: puutu tähän keskusteluun, jossa herjataan ja pilkataan Vapahtajaasi.

Rakas Jumalan lapsi, muista Pietaria, joka häpesi Jeesusta! Hän heikkoudessaan kolme kertaa jopa kielsi Herransa. Mutta katkeraan itkuun puhjennut Pietari sai myös armon kohdata ylösnousseen Vapahtajansa. Hän sai kolme kertaa tunnustaa, että Jeesus on kuitenkin hänelle rakas. Ja Herra otti hänet väkeväksi aseekseen julistamaan ilosanomaa.

Sitten kerran, Herra Jeesus, seison edessäsi ja painan pääni. Olethan joutunut häpeämään minua niin monen asian tähden. Mutta kiitos silloin siitä, että kuitenkin olet lupauksesi mukaan varjellut ”lampaasi”!

Olet tuonut minut perille asti, taivaan kotiin!

Teksti: Veli Johannes