6.6.2021

Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää. Vain tätä Herra sinulta odottaa: tee sitä mikä on oikein, osoita rakkautta ja hyvyyttä ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen. Miika 6: 8

Jokainen ihminen tietää, mikä on hyvää; sillä se on ilmoitettu hänelle. Pahimmatkin rikolliset vaativat toisiltaan rehellisyyttä ja uskollisuutta. Ja oman rikollisyhteisönsä sisällä he vaativat noudatettavaksi juuri niitä sääntöjä, joita he rikkovat tuhotessaan yhteiskuntaa. Näin he osoittavat oikeaksi Raamatun sanan: Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää.

Miika ilmoittaa Herran itse asiassa odottavan meiltä vain kolmea asiaa. Eivätkä ne ole vaikeita noudattaa. Ongelma on siinä, että emme tahdo.

Ensiksi: Tee sitä mikä on oikein. On hämmentävää nähdä, kuinka syyllisyys paistaa taaperon kasvoilta, kun äiti tavoittaa pikkuisensa rohmuamassa luvattomasti makeisia. Tee oikein, ja kasvosi eivät punastu häpeästä! Toiseksi: Osoita rakkautta ja hyvyyttä. Erikoista on, että niin usein osoitamme vihaa ja pahuutta. Nämä kun vaativat paljon enemmän energiaa kuin rakkauden ja hyvyyden osoittaminen. Herra Jeesus, anna apusi, että vaellukseni heijastaisi sinun rakkauttasi ja hyvyyttäsi!

Kolmanneksi: Vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen. Katso William Thackerayn esittämää ihmiselämän tietä ja opit valvomisen tärkeyden:

-Kylvä ajatus, niität teon. – Kylvä teko, niität tavan. – Kylvä tapa, niität asenteen. – Kylvä asenne, niität kohtalon. Herra, auta minua valvomaan ajatuksiani! Ne ovat jokaisen teon alku. Auta tallettamaan kaikki ohjeesi sydämeni tauluun!

Ja auta vaeltamaan Sinua kuunnellen!

Teksti: Veli Johannes