2.6.2021

. . . , jotta eläisitte jäljellä olevan maallisen elämänne Jumalan tahdon mukaisesti, ettekä ihmisten himoja seuraten. Sillä se, joka on ruumiissaan kärsinyt, on luopunut synnistä. 1 Piet 4: 1-2

Muuan mies kertoo: ”Minulla pyyhki hyvin. Oli jopa oma firma, jolla oli toistakymmentä leasing-autoa. Irtosuhteet olivat arkipäivää niin kuin olivat olleet isän ja isoisänkin elämässä. Käytiin surutta vieraissa. Sitten iski lama. Firma meni alta. Vaimo heitti pellolle. Kun seisoin asunnottomana kadulla kädessäni muovikassi täynnä vanhoja vaatteita, ainoa omaisuuteni, se oli minulle lottovoitto. Sillä se ajoi minut Jeesuksen luo.”

Maallinen kärsimys johti hänet luopumaan synnistä. Hänestä tuli ”uusi luomus”. Arvomaailma meni uusiksi. Ja Jumalan tahdon etsiminen tuli todella tärkeäksi. Hän sai astua kilvoittelun tielle.

Oletko sinä mukautunut huomaamattasi tämän maailman menoon? Tutki sydäntäsi! Tutki Jumalan Sanaa, mutta ennen kaikkea anna Jumalan Sanan tutkia itseäsi. Raamattu on peili, josta näet itsesi.

Veden kalvossa näet kasvosi. Raamatun sanan valossa näet sisäisen ihmisesi, sen, mitä sinä todella olet. Jos ja kun kauhistut näkemääsi, älä unohda, mitä Raamattu ilmoittaa Jeesuksesta: ”Hän oli täynnä armoa ja totuutta.” (Joh 1: 14)

Herrani ja Vapahtajani, kiitos ennättävästä armostasi! Kiitos, että vuodatat sydämeeni ensin armosi ja vasta sitten avaat silmäni näkemään totuuden itsestäni. Ilman armoasi en kestäisi tätä totuutta.

Kiitos, että autat minua kilvoittelun tiellä!

Ystäväni, Hän auttaa sinuakin!

Teksti: Veli Johannes