31.5.2021

Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Room 14: 10

Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Niin, ethän sinä ole Jumala! Tuomitessasi itse asiassa syrjäytät Hänet. Otat viisaudessasi Jumalan paikan, Hänen, joka on koko maailman tuomari. Ja tuomitessasi usein huomaamattasi toteutat omaa tahtoasi ja kuviteltua viisauttasi.

Näet roskan veljesi silmässä etkä huomaa hirttä omassa silmässäsi. Sinua ei ole kutsuttu tekemään tiliä veljestäsi. Sinua koskee sana: jokainen meistä joutuu tekemään Jumalalle tilin itsestään. (Room 14: 12)

Siksi Jumala ei ole luovuttanut tuomioistuintaan sinulle eikä minulle, vaan Hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalleen. Ja Jeesuksen tuomiot ovat oikeat, sillä Hän ei pyri toteuttamaan omaa tahtoaan, vaan Lähettäjänsä tahdon. (Joh 5: 22, 30)

Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Sinä voit kyllä nuhdella häntä, jos hän selkeästi poikkeaa siitä, mitä Raamattu opettaa. Mutta rakkaudessa, ei halveksien.

On olemassa kristinuskon luovuttamaton ydin. Älä siitä luovu! Mutta ytimen ympärillä on kehällisiä asioita. Näistä mielipideasioista sinun ei pidä kiistellä: ruoista, pukeutumisesta, juhlapäivien vietosta jne.

Ole mielipiteissäsi varovainen! Sinäkin voit olla väärässä! Suhtaudu kunnioittaen veljeesi Kristuksessa, vaikka olisittekin eri mieltä kehällisistä asioista!

Muista: ”Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen!” (Joh 3: 17)

Teksti: Veli Johannes