24.5.2021

Mutta Efraim ei käsittänyt, että minä sitä hoidin. Lempeästi, rakkauden köysin minä vedin sitä luokseni. Hoos 11: 3,4

Ystäväni, ymmärrätkö, että Jumala on jo lapsesta asti vetänyt sinuakin rakkauden köysillä puoleensa? Oletko unohtanut sen? Oletko unohtanut, että Hän on sinua hoitanut? Hän on opettanut sinut kävelemään ja on kannatellut sinua käsivarsista.

Näin Herra teki Israelille, pojalleen, kun Hän oli kutsunut poikansa Egyptistä. Mutta Israel kuuli muita kutsuja; kääntyi pois, kääntyi epäjumalien puoleen. Niinpä Herra toteaa murheellisena: ”Kansani horjuu kahtaalle: minuun päin ja minusta pois. Se huutaa avuksi Korkeinta mutta ei saa apua.” (11: 7)

Oletko sinä, ystäväni, kuullut muita kutsuja ja kääntynyt omien ”epäjumaliesi” puoleen? Horjutko kahtaalle? Ja sitten ihmettelet, kun Jumala ei vastaa, kun huudat apua!

Olet koettelemuksien sitoma etkä huomaa, että Jumala on vetämässä sinua rakkauden köysillä luokseen, pois synnistäsi. Koet koettelemuksesi jopa Jumalan vihaksi. Mutta on sanottu, että Jumalan viha on Hänen toiseksi paras rakkaudenlahjansa, kun Jeesus Kristus, Hänen ensimmäinen lahjansa, ei kelpaa.

Kiitä Jumalan Poikaa, että Hän on sinunkin syntisi sovittanut ristinkuolemallaan! Ota vastaan se Jumalan paras lahja, Jeesus Kristus!

Silloin Jumala sanoo sinullekin: ”Minä olen Jumala enkä ihminen. Minä olen Pyhä, olen sinun lähelläsi, en tule luoksesi vihan vimmassa.” (11: 9)

Teksti: Veli Johannes