23.5.2021

Herra, Jumalasi, on kanssasi, Hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta. Sef 3: 17

Kenelle ja mihin tilanteeseen profeetta Sefanja tuo tämän ihmeteltävän Jumalan lupauksen. Kuka on Hänen ilonsa? Kenestä Hän riemuitsee? Onko tämä sana myös minulle?

Jerusalem eli syvässä alennustilassa. Aamuvarhaisesta alkaen sen asukkaat tekivät pelkkää pahaa. Sen miehet lojuivat juomisen pöhöttäminä raskaan viininsä ääressä. Sen hallitusmiehet olivat ärjyviä leijonia ja sen tuomarit hämärässä saalistavia susia.

Kansan hengellisistä johtajista on karuakin karumpi kuvaus: ”Sen profeetat ovat röyhkeitä, petollisia miehiä. Sen papit saastuttavat pyhän ja johtavat kansaa opetuksellaan harhaan.” (3: 4)

Tässä tilanteessa Herra ilmoittaa ratkaisunsa, joka sitten Jerusalemin valloituksen yhteydessä v. 587 eKr. toteutui. Hän tulee karkottamaan kaikki julkeat, ylimieliset ja ylpeät pyhältä vuoreltaan: ”Nöyrät ja köyhät minä jätän sinne asumaan, kansan, joka turvaa Herran nimeen.” (3: 12) Ja Herraan turvaava Jerusalemin kansa on sitten Hänen ilonsa!

Oletko nöyrä? Oletko hengessä köyhä? Turvaatko Herran nimeen? Silloin saat sinäkin iloita, sillä Herra, voimallinen Jumalasi, on kanssasi. Hän auttaa sinua. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

Teksti: Veli Johannes