18.5.2021

Miksi minun kipuni ei koskaan lopu, miksi haavani ovat niin pahat, etteivät parane? Sinä olet minulle kuin kuivuva puro, joka pettää janoisen. Jer 15: 18

Jumala valitsi Jeremian jo ennen kuin tämä syntyi. Hän pyhitti, erotti Jeremian omakseen ja määräsi hänet kansojen profeetaksi. (1: 5) Mutta nyt Jeremia tuskailee. Hän on vajonnut masennuksen suohon.

Ystäväni, tuntuuko sinustakin, ettei kipusi koskaan lopu ja etteivät haavasi parane? Oletko katkeroitunut Jumalalle? Tuntuuko, että Jumala on pettänyt sinut? Ja olet kuolemassa janoon!

Muista, että Jumala on sinutkin valinnut ja erottanut itselleen. Hän on suunnitellut ja määrännyt sinutkin omaan tehtävääsi, aluksi vaatimattomaan. Jos olet tässä tehtävässäsi alkanut nurista Luojaasi vastaan, et ole vielä valmis suurempiin tehtäviin.

Kuule Herran vastaus Jeremialle ja tutki sydämessäsi, onko se vastaus myös sinulle! ”Jos muutat mielesi, minä otan sinut jälleen palvelukseeni.” (15: 19a)

Jeremian oli tehtävä muutos mielensä alueella. Herra ei voi käyttää valittelijoita, jotka vain säälivät itseään. Profeetta oli langennut tehtävästään ja alkanut puhua joutavia. Kuule, kun Herra jatkaa puhettaan Jeremialle: ”Jos et puhu joutavia, vaan puhut niin kuin puhua tulee, saat jälleen olla minun suunani.” (15: 19b)

Kun profeetta mielenmuutoksen jälkeen palaa oikealle tielle, niin hänet taas kelpuutetaan tehtäväänsä. Näin on sinunkin kohdallasi. Mutta Jumalalla on vieläkin asiaa Jeremialle ja myös sinulle, ystäväni. Hänellä on lupaus ja varoitus: ”Ihmiset kääntyvät sinun puoleesi, mutta älä sinä käänny heidän mielensä mukaan.” (15: 19c)

Ystävä kallis, älä jää masennukseesi! Muuta mielesi ja uudistu tehtävässäsi! Kun et käänny ihmisten mielen mukaan, vaan puhut niin kuin puhua tulee, on luvassa vastustusta ja ahdinkoja. Mutta Herra antoi Jeremialle lupauksensa. Se on myös kaikille Hänen palvelijoilleen, sinullekin: ”Minä olen sinun kanssasi, Minä autan ja suojelen sinua. (15: 20)

Teksti: Veli Johannes