13.5.2021

Tämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta. Titus 3: 6

Jumala ei anna kitsaasti. Eikä Hän anna väkisin. Jos et halua epäuskossasi ottaa vastaan Hänen lahjojaan, Hän ei pakota sinua siihen. Kuitenkin Hän halajamalla halaa siunata sinua taivaallisilla aarteillaan Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta.

Jumala vuodattaa Pyhän Hengen runsaana päällemme, kun sitä Häneltä pyydämme. Paavali kehottaa:

”Antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle.” (Ef 5: 18,19)

’Ja Herra antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi’. Korinttilaisia opettaessaan Paavali luettelee näitä Pyhän Hengen lahjoja:

’Kuka saa kyvyn jakaa viisautta, kuka kyvyn jakaa tietoa. Kelle suodaan uskon voima, kelle parantamisen lahja ja kelle voima tehdä ihmeitä. Joku saa kyvyn erottaa henget, joku profetoimisen lahjan, joku kielillä puhumisen lahjan ja joku kyvyn tulkita tällaista puhetta.’ (1 Kor 12: 7-10)

Nämä eivät ole arvomerkkejä, vaan armolahjoja. Vaikka korinttilaiset olivat riitaisaa väkeä, vielä lapsia Kristuksessa, niin siitä huolimatta Jumala antoi heille runsaasti näitä armolahjoja. Ja Paavali opasti, että niitä oli käytettävä yhteiseksi hyödyksi. Niillä piti rakentaa seurakuntaa.

Ystäväni, Paavali kehottaa myös meitä tavoittelemaan näitä henkilahjoja! Mutta ennen kaikkea hän kehottaa meitä pyrkimään keskinäiseen rakkauteen.

Sillä Hengen lahjoista suurin on rakkaus!

Teksti: Veli Johannes