12.5.2021

Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Titus 3: 5b

Taas kerran Raamattu puhuu uudestisyntymästä, siitä, kuinka Jeesuksen seuraajasta tulee uusi luomus. Kuinka hengellisesti kuollut saa siirtyä kuolemasta elämään.

Rakas Jumalan lapsi, sinä, jonka synnit Jeesus on sovittanut, iloitse! Iloitse kuulemastasi ja lukemastasi Jumalan Sanasta! Iloitse, että ’Jumala on pessyt sinut puhtaaksi vedellä ja Sanalla’. (Ef 5: 26)

Iloitse uudestisyntymästäsi! Iloitse, että uskon kautta Jeesukseen, olet saanut luvatun Pyhän Hengen sinetiksi.

Jeesus lupasi ennen ristinkuolemaansa lähettää Pyhän Hengen, Puolustajan, opetuslapsilleen: ”Teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne.” (Joh 16: 7)

Kuule vielä Jeesuksen viimeiset sanat opetuslapsille Öljymäellä juuri ennen taivaaseenastumista: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” (Apt 1: 8)

Ja lupaus toteutui ensimmäisenä helluntaina Pyhän Hengen langetessa opetuslasten ylle. Ja näin aroista, suljettujen ovien taakse kätkeytyvistä opetuslapsista tuli rohkeita julistajia?

Rakas Jumalan lapsi, sinulla on Pyhä Henki sinettinä uskostasi! Mutta sinäkin voit saada uudenlaisen voiman ja rohkeuden, kun Pyhä Henki lankeaa erityisellä tavalla yllesi. Sinä voit pyytää sitä taivaalliselta Isältäsi!

Teksti: Veli Johannes