9.5.2021

Ole vahva ja rohkea. Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, Hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää. 5 Moos 31: 7,8

Näillä sanoilla Mooses rohkaisee Joosuaa, kun he seisovat Jordan-virran rannalla koko Israelin kansan edessä. He katselevat toisella puolella levittäytyvää Luvattua maata. Ikääntynyt Mooses ei sinne pääse. Hän tietää sen, mutta Joosua, hänen seuraajansa, on johtava kansan Jordanin yli Luvattuun maahan.

Joosuan edessä on ainutkertainen tehtävä. Harkinta ei riitä. Jäljittely ei onnistu, kun esimerkit puuttuvat. On vain kokemuksen ennen polkematon umpihanki.

Sinä, joka arastelet edessäsi olevaa suurta tehtävää. Katso tarkkaan Mooseksen neljää kehotusta Joosualle: Ole vahva! Ole rohkea! Älä lannistu! Älä pelkää!

Siis älä unohda rohkeuttasi! Unohda pelkosi! Käytä uskallustasi, sillä uskallus lisää uskallusta niin kuin pelko pelkoa! Muista: tukenasi ovat Jumalan lupaukset!

Tutki myös tarkasti Joosuan saamaa neljää lupausta: Herra kulkee sinun edelläsi! Hän on sinun kanssasi! Hän ei jätä sinua yksin! Hän ei hylkää sinua!

Herra ei hylkää sinuakaan, vaikka epäonnistumisia tulisi. Hän auraa tiesi edelläsi. Etkä ole yksin. Voit joka hetki ja joka päivä kysyä häneltä neuvoa.

Hän on aina tavoitettavissa.

Paina siis syvälle sydämeesi nämä kehotuksen ja lupauksen sanat ja katsele niissä sinulle annettua toivoa: Ole vahva ja rohkea! Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, Hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää!

Teksti: Veli Johannes