1.5.2021

Sinun luonasi on elämän lähde, Sinun valostasi me saamme valon. Ps 36: 10

Tässä Daavid laulaa kiitosta Herralle, Hänelle, jonka ilon virrasta hän saa juoda, jonka valosta hän saa valon.

Jo kauan ennen kuninkaaksi tuloaan Daavid oli saanut kokea Herran ihmeellistä armoa. Jumala oli pelastanut hänet leijonan ja karhun kynsistä. Pelkkä linko aseenaan hän oli kukistanut jättimäisen kaksintaistelijan, Goljat Filistealaisen.

Goljat oli pilkannut Israelin sotureita, elävän Jumalan taistelurivejä. Hän oli halveksinut soreaa, parratonta nuorukaista, mitätöntä vastustajaksi. Oli kironnut tätä kaikkien jumaliensa nimeen. Mutta Daavid oli käynyt filistealaista vastaan Herran Sebaotin nimessä. Ja Herra oli antanut hänelle voiton.

Elämänsä suurimman voiton Daavid kuitenkin sai kokea kuninkaana, niin kuin suurimman tappionsakin.

Hän lankesi aviorikokseen Batseban kanssa ja tapatti aviomiehen, Urian, yhden parhaista sotureistaan. Kaiken lisäksi hän otti Batseban vaimokseen.

Kului kuukausia. Psalmissa 32 Daavid kuvaa tätä ahdistuksen aikaa: ”Niin kauan kuin minä vaikenin synnistäni, ruumiini riutui ja kuihtui. Päivät päästään minä huusin tuskassani.” (Ps 32: 3)

Tähän pimeyteen Jumala toi valonsa. Hän lähetti profeetta Natanin, jonka edessä Daavid sitten nöyrtyi: ”Tunnustan syntini Herralle.” (Ps 32: 5) Ja Herra otti pois syntien taakan, joka niin raskaana painoi Daavidia.

Suurimmasta tappiosta suurimpaan voittoon!

Daavid tiesi nyt todella, kenen luona on elämän lähde.

Ystävä kallis, muista omat tappiosi, jotka kääntyivät voitoksi! Anna sydämesi yhtyä tähän Herran palvelijan, Daavidin, ylistykseen: Sinun luonasi on elämän lähde!

Teksti: Veli Johannes