25.4.2021

”Viisi miestä sinulla on ollut, ja se, jonka kanssa nyt elät, ei ole sinun miehesi.” Joh 4: 18

Jeesus on keskustellut Jaakobin kaivolla, keskipäivän kuumuudessa, samarialaisen naisen kanssa. Hän on tarjonnut elävää vettä naiselle, ja tämä on pyytänyt: ”Herra, anna minulle sitä vettä.” (Joh 4: 15)

Ja näin nainen on avannut kuorensa.

Silloin Jeesus, rakkaus sydämessään, käy käsiksi naisen syvimpään ongelmaan: ”Viisi miestä sinulla on ollut, ja se, jonka kanssa nyt elät, ei ole sinun miehesi.”

On tapahtunut se, minkä C.H. Spurgeon toteaa ohjeeksi kaikille sananjulistajille: ”Ensin on kutitettava osteria niin, että se avaa kuorensa. Sitten on työnnettävä veitsi suoraan sydänlihaan.”

Armossaan Jumala kutsuu sinuakin. Sinä avaat sydämesi hänen Sanalleen. Mutta sitten Taivaallinen Kirurgi ottaakin käsittelyyn sinun syntisi. Hän tahtoo veitsellään puhkaista mätäpaiseesi ja parantaa sinut.

Yritätkö paeta vaihtamalla puheenaihetta? Yritätkö ruveta puhumaan synneistämme tai synnistä yleensä? Jumala haluaa puhua sinulle sinun synnistäsi.

Näin samarialainen nainenkin yritti väistää. Hän aloitti keskustelun oikeasta jumalanpalveluspaikasta.

Mutta armossaan Jeesus ei jättänyt naista. Hän kävi suoraan kohti ja ilmoitti tälle olevansa luvattu Messias: ”Minä se olen, minä, joka tässä puhun kanssasi.” (4: 26)

Nämä sanat ovat tänään ja tässä sinullekin, ystäväni!

Jeesus on luvattu Messias, maailman Vapahtaja. Älä yritä paeta, kun omatuntosi kolkuttaa paljastaen sinulle syntisi. Anna ne Jeesukselle! Hän puhdistaa sinut.

Ota kiittäen vastaan Jumalan Pojan lupaus: ”Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.” (Luuk 7: 48)

Teksti: Veli Johannes