24.4.2021

Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella. Jes 55: 8,9

Eräällä ruotsalaisella hautausmaalla on päivän vanhan lapsen hauta. Haudalla on nimetön hautakivi, jossa on vain yksi sana: Varför? (Miksi?)

Vähän matkan päässä on toinen nimetön hauta, sekin päivän vanhan lapsen. Hautakivessä on kolme sanaa: Gud vet, varför. (Jumala tietää, miksi.)

Jumala ei odota meidän ymmärtävän kaikkia Hänen teitään. Hän odottaa meidän vain uskovan ja luottavan Häneen.

Odotatko pienen lapsesi ymmärtävän kaikkea, mitä teet? Et varmaan. Odotat hänen vain luottavan sinuun.

Ystäväni, vaikka olet ahdistuksen koulussa, älä masennu äläkä katkeroidu! Jumalan ajatukset ovat nyt sinulta salatut. Mutta kerran olet näkevä ahdistustesi tarkoituksen. Ja silloin kiität.

Jeesukselle tuli avunpyyntö: Lasarus, rakas ystäväsi, on sairaana. Opetuslapset olivat ymmällään, kun Jeesus kummallisesti viivytteli kaksi päivää. Vasta sitten Hän lähti Betaniaan todettuaan opetuslapsilleen, että Lasarus on kuollut.

Kun neljättä päivää haudassa maannut Lasarus, Jeesuksen käskystä, sitten astui ulos haudasta, se koitui Jumalan kunniaksi ja Jumalan Pojan kirkkaudeksi.

Ystäväni, sinä onneton, myrskyn piiskaama, sinä, jota kukaan ei lohduta! (Jes 54: 11) Taivaallinen Isäsi tuntee sinut! Hän on lohduttajasi, vaikka et aina ymmärräkään Hänen ajatuksiaan.

Mutta kerran, käskyhuudon kaikuessa, tulet astumaan ulos haudastasi!

Kiitäthän jo nyt!

Teksti: Veli Johannes