20.4.2021

Mutta jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. Joel 3: 5

”Onko totta, että joka huutaa avukseen Herran nimeä, se pelastuu?” Näin kysyi puhelimessa eräs firman johtaja. Vakuutin: ”Kyllä, se on totta!” Tämä ateistiksi julistautunut mies jatkoi, että hän oli lukenut jakeen lahjoittamastani Uudesta testamentista. Mutta nyt hän ei löydä sitä kohtaa. ”Siinä edellä kun asioista puhuttiin niin uskomattoman selkeästi.”

Tämä hänen lukemansa Raamatun jae ja edellä olleet ”uskomattoman selkeät asiat” löytyvät Apostolien tekojen luvusta 2. Siinä Pietari puhuu Pyhän Hengen voimassa ensimmäisenä helluntaina. Hän julistaa Joelin profeetallista sanaa viimeisistä päivistä: Herra vuodattaa Henkensä! Profetioita, näkyjä ja ennusunia! Ihmeitä taivaalla, merkkejä maan päällä! Verta, tulta ja suitsevaa savua! Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä! (Apt 2: 19,20)

Hämmästyin, koska tämä ei nyt ymmärtääkseni ollut selkeää tekstiä ateistille, ei edes monelle uskovallekaan. Mutta päättyyhän jakso lupaukseen: joka huutaa avukseen Herran nimeä, se pelastuu. (Apt 2: 21)

Näin kävi Pietarin puheen lopuksi. Kolmetuhatta henkeä kääntyi ja heidät kastettiin. Jumalan valtakunta ilmeni voimana.

Me emme aina ymmärrä Jumalan suunnitelmia emmekä Hänen Sanansa voimaa. Mainitun Raamatun kohdan kautta tällekin ateistille avautui tie pelastukseen. Puolisen vuotta myöhemmin, Jumalan valmistamana, hän sai voiman kohdata Jeesuksen syntiensä sovittajana ja elämänsä Herrana.

Herra, anna minun ymmärtää ja muistaa: Jumalan valtakunta ei ilmene puheina vaan voimana. (1 Kor 4: 20)

Teksti: Veli Johannes