13.4.2021

Silloin Samuel sanoi: ”Kumpi on Herralle mieleen, uhri vai kuuliaisuus? Kuuliaisuus on parempi kuin uhri, totteleminen parempi kuin oinasten rasva.” 1 Sam 15: 22

Saul oli säästänyt tuhottavaksi määrätyistä eläimistä parhaat uhrattavaksi Herralle. Silloin Samuel joutui kysymään Saulilta: ”Kumpi on Herralle mieleen, uhri vai kuuliaisuus?”

Kuuliaisuus! Se oli Samuelin antama vastaus.

Meille uuden liiton ihmisille ei tule enää mieleenkään uhrata eläin- tai ruokauhreja Jumalalle. Uhrilahjamme ovatkin jotain aivan muuta.

Tuot Jumalalle uhriksi huultesi hedelmän, rukouksen. Ja sitä profeetta Hoosea kutsuu parhaaksi lahjaksesi Herralle. (Hoos 14: 3) Tuot Luojallesi uhriksi ylistyksen ja kiitoksen. Ja kun tunnustat Jeesuksen nimeä, niin silloin oletkin Raamatun mukaan ’uhraamassa Jumalalle kiitosuhria’. (Hepr 13: 15)

Mutta se suurin uhrilahja, jonka voit Hänelle antaa, on kuuliaisuus. Ja tämän lahjan antamisen opit vain kärsimyksen tien kautta. Katso Herraa Jeesusta. Vaikka Hän oli Poika, Hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus. (Hepr 5: 8)

Kuuliaisuuden tie ei ole se helpoin tie. Mutta se on paras tie, vaikka se viekin kärsimyksiin. Kun olet sillä tiellä, olet antamassa Jumalalle parasta uhria, minkä koskaan voit Hänelle antaa.

Ystäväni, muista, että sillä kuuliaisuuden tiellä sinua tukee itse Herra Jeesus!

Teksti: Veli Johannes