10.4.2021

Te puhuttelette minua opettajaksi ja herraksi, ja oikein teette: sehän minä olen. Joh 13: 13

Opetuslapset puhuttelivat Jeesusta opettajaksi ja herraksi. Siinä he tekivät oikein, sillä Jeesus on todella meidän paras opettajamme ja ylistyksen ansaitseva Herramme.

Muitakin opettajia löytyy — valheopettajia, joista toissapäiväinen arabialainen sananlasku toteaa: — Joka ei tiedä, ettei tiedä, on narri. Vältä häntä.

Näitä valheopettajia, muitten joukossa, ovat ateistit, jotka kiistävät Jumalan olemassaolon. He sanovat tietävänsä, ettei Jumalaa ole, ja pystyvänsä todistamaan sen. Maailmalla kiertelee puhujia, jotka luennoivat korkeakouluopiskelijoille ateismista. He ovat pimeyden ruhtinaan käskyläisiä. Heistä Raamattu sanoo:

”Mieletön se, joka ajattelee: ’Ei Jumalaa ole.’ Turmeltuneita ovat ne, jotka näin ajattelevat.” (Ps 14: 1)

He ovat narreja, joita meidän pitää välttää. Mutta he eivät ole niitä vaarallisimpia. Pietari varoittaa vakavasti vääristä opettajista, joita ilmestyy uskovien keskuuteen: ”He salakuljettavat teidän keskuuteenne tuhoisia harhaoppeja.” (2 Piet 2: 1)

Seurakunnan paimenetkin voivat olla valheopettajia, ’julmia susia, jotka eivät laumaa säästä’. (Apt 20: 29)

Rakas Jumalan lapsi! Muista kuitenkin, että meillä ei ole taistelu näitä valheopettajia vastaan, jotka luulevat tietävänsä totuuden. Taistelemme takana vaikuttavia pimeyden henkivaltoja ja voimia vastaan.

Seuraa sinä Jeesusta! Pue Hänet yllesi! Hän on taisteluvarustuksesi. Hän on oikea opettajasi.

Miten sitten tunnistat ja erotat väärät opetukset?

Perehdy Raamattuun! Lue päivittäin Jumalan Sanaa ja tutki, mitä Jeesus opettaa! Herra varjelee sinut niin, että otat uskossa vastaan Hänen Sanansa sellaisena kuin se on kirjoitettu. Herramme varjelee sinut oikealla tiellä!

Teksti: Veli Johannes