7.4.2021

Mutta Saul (Paavali) sai yhä enemmän voimaa. Vääjäämättömin todistein hän osoitti, että Jeesus on Kristus. Apt 9: 22

Kohdattuaan Herran Jeesuksen Damaskon tiellä Paavali kävi läpi kolmen päivän sokeuden ja sisäisen taistelun. Ja sitten kääntymyksensä jälkeen hän alkoi heti julistaa, että Jeesus oli Jumalan Poika.

Fariseuksena Paavali tunsi perinpohjaisesti Vanhan testamentin kirjoitukset. Niihin vedoten hänen oli helppo osoittaa, että Jeesus on Kristus.

Aikanaan, vuosia sitten, ihmettelin sanontaa: Jeesus on Kristus. Mitä se tarkoittaa? Se oli minusta yhtä outoa kuin sanoa: Jussi Rana on Rana. Sitten minulle selvisi: heprean sanasta ’Masiah’ (voideltu) tulee suomen kieleen Messias. Ja kreikassa tätä vastaa sana ’Kristos’ (voideltu), josta tulee suomen kielen Kristus.

Umpisolmu aukesi. Kristus tarkoittaakin Messiasta, Vanhan testamentin profeettojen ennustamaa Herran Voideltua. Paavali siis osoitti vääjäämättömin todistein, että ’Jeesus on Messias’. Jeesus itsekin sanoi, että kirjoitukset todistavat hänestä ja että jo Mooses on kirjoittanut hänestä. (Joh 5: 39,46)

Mutta juutalainen kansa ei kuitenkaan ottanut vastaan pelastajaansa, vaan odottaa Häntä yhä edelleen tajuamatta, että heidän Messiaansa on jo tullut. Mutta vielä kerran Israelkin tulee kansakuntana ’kohottamaan katseensa Häneen, jonka he ovat lävistäneet’ (Sak 12: 10). He tulevat ylistämään Jeesusta, joka ristinkuolemallaan otti pois maailman synnin — heidänkin syntinsä.

Herra, ylistys Sinulle, että annat yhä edelleen voimaa niille, jotka julistavat omaisuuskansallesi ilosanomaa Jeesuksesta!

Teksti: Veli Johannes