6.4.2021

Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, jolloin nöyrästi pyysit ymmärrystä Jumalalta. Dan 10: 12

Daniel oli rukoillut, paastonnut ja viettänyt suruaikaa kolme viikkoa. Missä viipyi Jumalan vastaus? Daniel varmaankin muisti rukoustaistelunsa vuosien takaa. Kuinka hän oli rukoillut Herraa, Jumalaansa! Kuinka hän oli nöyrästi tunnustanut omat ja kansansa synnit! Kuinka Jumala oli vastannut, kun hän vielä rukoili, lähettämällä enkeli Gabrielin! Tämä neuvoi häntä ja ohjasi hänen ymmärrystään oikeaan.

Nyt kesti rukousvastauksen saaminen kolme viikkoa.

Oletko ehkä tuskaillut viikkoja, kuukausia tai peräti jo vuosia: ”Missä viipyy Jumalan vastaus rukouksiini?”

Niin kuin Daniel oli Jumalalle rakas, niin olet sinäkin. Jo ensimmäisestä päivästä alkaen sanasi on kuultu. Ja Jumala vastaa, kun hänen asettamansa aika koittaa.

Rohkaistu seuraavasta kristityn veljen kertomuksesta.

Eräänä päivänä hän ajoi parkkihalliin aloittaessaan työpäivää. Ajomatkan aikana häntä oli mietityttänyt, että onko hänen esirukouksillaan mitään merkitystä. Aina vain niitä samoja rukouksia, lääkärin rukouksia potilaittensa puolesta.

Poistuessaan hän otti etupenkiltä pienen päivittäisen hartauskirjansa ja avasi sen umpimähkään. Avautuneen sivun päiväys oli juuri se kuluva päivä, ja Raamatun kohtana oli tämä päivän jae: Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen . . . Tekstin selitysosan sanat olivat kuin isketyt naulat. Sielläkin todettiin: rukouksesi on kuultu. Vastaus tulee, kun Jumalan hetki koittaa. Odottaessasi sinun on vain jatkettava rukousta.

Sinulle, rakas esirukoilija, Jeesus antaa rohkaisun sanat palvelutehtävääsi: ”Aina tulee rukoilla koskaan lannistumatta.” (Luuk 18:1)

Teksti: Veli Johannes