31.3.2021

Mitä tahansa te uskossa rukoillen pyydätte, sen te saatte. Matt 21: 21

Jeesus oli juuri tehnyt hämmentävän tunnusteon. Hän oli kironnut viikunapuun, ja siinä samassa puu oli kuivettunut. Opetuslasten hämmästelyyn Jeesus vastasi: ”Mitä tahansa te uskossa rukoillen pyydätte, sen te saatte.” Kuitenkaan Jeesus ei tässä taida opastaa meitä puitten kiroamiseen.

Kun pyydämme taivaalliselta Isältämme jotakin, niin Jeesus painottaa tässä kahta asiaa, uskoa ja rukousta. Pyynnön on tietenkin oltava Jumalan tahdon mukaista. Varo loukkaantumasta Jumalaan, kun et saa vastausta omiin vääriin toiveisiisi!

Pyytämisen on siis tapahduttava uskossa rukoillen. Siinä meillä on kaksi siipeä, usko ja rukous, joilla meidät nostetaan kohti taivasta. Yritäpä lentää yhdellä siivellä!

Voit yrittää uskon voimalla ilman rukousta! Tuloksena on haaksirikko ennemmin tai myöhemmin. Ja usein huomaat uskosi olleen pelkkää uskottelua.

Toisaalta voit rukoilla ilman uskoa. Ja petyt, kun mitään ei tapahdu. Jaakob kirjoittaa, että epäuskoisen on turha luulla saavansa Herralta mitään. (Jaak 1: 7)

Mutta Jumala voi armossaan vastata epäuskoiseenkin rukoukseen. Apostolien teoissa kerrotaan, kuinka seurakunta oli koolla ja rukoili lakkaamatta vangitun Pietarin puolesta. Mutta kun enkelin vapauttama Pietari kolkutti portilla, kukaan ei tahtonut uskoa. He jopa säikähtivät nähdessään hänet. (Apt 12: 5-16)

Mutta uskossa rukoilemiseen meidät on kuitenkin kutsuttu. Katso, miten Jeesus kohtasi kaksi apua rukoilevaa, sokeaa miestä. He saivat näkönsä, kun Jeesus kosketti heidän silmiään ja sanoi: ”Tapahtukoon teille niin kuin uskotte.” (Matt 9: 29)

Herra, varusta minut aidolla uskolla, kun polvistun edessäsi rukoukseen!

Teksti: Veli Johannes