21.3.2021

Kuka sitten voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika? 1 Joh 5: 5

Rakas Jumalan lapsi, sinä, joka olet saanut Jumalalta uskonlahjan ja uuden syntymän, sinä olet voittava, koska olet voittajan, Jeesuksen, puolella. Tämän maailman ruhtinas on jo tuomittu ja hänen joukkonsa on riisuttu aseista. Jumalan Poika teki sen Golgatan ristillä.

Tiedä, että uskosi on Jumalasta, ja rohkaistu apostoli Johanneksen sanoista: Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman! (1 Joh 5: 4)

Tämä syntinen maailma himoitsee uskovien verta. Taistelu on kiivasta. Sinua uhkaavat sekä ulkoiset että sisäiset viholliset. Pelkät ulkoiset viholliset harvoin saavat sinua saaliikseen. Todellinen taistelu käydään sydämesi tasolla.

Yksinäisenä ja avuttomana suuntaa silmäsi Herraan! Hän näkee, kuinka paljon sinulla on vihollisia, sisäisiä vihollisia, joiden viha on julma ja väkivaltainen. Hän näkee kärsimyksesi ja vaivasi. Hän lievittää sydämesi tuskan ja ottaa pois ahdistuksesi. Mutta ennen kaikkea Hän antaa anteeksi kaikki syntisi, kun ne tunnustat.

Haavoitettuna, langenneena ja nöyryytettynä, mutta Jumalan Pojan verellä puhtaaksi pestynä, olet sittenkin voittaja. Olet selviytynyt taistelusta pystyssä pysyen.

Ystäväni, eikö sinulla olekin aihetta aloittaa ylistys: Herra, minä kiitän Sinua! Herra, minä ylistän Sinua! Olethan lahjoittanut minulle uskon, niin että voin tunnustaa: ”Jeesus on Jumalan Poika!”

Ja katso, näin olen voittava ”maailman”!

Teksti: Veli Johannes