18.3.2021

Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Room 8: 37

Juuri edellä Paavali on kysynyt: voivatko tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, vaara tai miekka erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta.

Ystäväni, oletko tällaisessa ahdingossa parhaillaan? Paavalilla on sinulle todella hyviä uutisia. Kristus on antava sinulle riemuvoiton. Alkuteksti puhuu vieläpä ”hypervoitosta” eli ylivoitosta. Olet siis saava enemmän kuin voiton.

Enemmän kuin voiton!? Miten se on mahdollista?

Ymmärrä vaikeudet Jumalan antamaksi haasteeksi, tilaisuudeksi kasvaa armossa ja saada aavistamattomia siunauksia. Kiitä niistä! Näin esteet, jopa vastustajat, muuttuvat auttajiksesi, kun kilvoittelet hengellisessä kasvussasi eteenpäin.

Ihmettelet tiettyä vaeltanutta kristittyä ja hänestä huokuvaa rauhaa ja lempeyttä. Ne eivät ole itsestään selvyyksiä. Voit kysyä: kuinka monta tuskallista koettelemusta on tarvittu? Kuinka monta kuumaa ahjoa, ennen kuin turha kuona on hänestä palanut pois?

Tri Moon Brightonista, Englannista, sokeutui 21vuotiaana mutta ei katkeroitunut. Hän otti sokeuden Herran antamana talenttina ja pyysi Herraa auttamaan, kun hän asioisi sillä. Palatessaan Herra saisi sen sitten takaisin korkoineen.

Tri Moon keksi silloin laatia sokeain kirjainaakkoset. Niiden avulla moni sokea on lukenut Jumalan Sanaa ja on voinut oppia tuntemaan Herran Jeesuksen.

Mikä sinun elämässäsi on se ahdinko tai este, joka onkin Herran antama talentti? Kiitä siitä! Käytä sitä!

Ja Herra on antava sinulle ahdingossasi riemuvoiton, voiton, joka on enemmän kuin voitto.

Teksti: Veli Johannes